Ігор КОСТЮК: «Заміни підсилили нашу гру і надали їй свіжості»

Ігор КОСТЮК: «Заміни підсилили нашу гру і надали їй свіжості»

- Ми готувалися до гри, попереджали наших гравців - як саме діє команда суперника. Але бельгійці перебудувалися і почали грати за рахунок довгих передач, тож наші захисники не готові були до такого розвитку їхніх атак.

У першому таймі було багато проблем, оскільки передачі йшли нам за спину і наші футболісти намагалися, вступаючи у боротьбу, зіграти на випередження. У перерві ми внесли корективи, оскільки до цього у нас не було підбирання після цих пасів за спину.

У другому таймі вже за спину жодної передачі не пройшло. Ми грали вже конструктивніше при відборі м’яча, вони створили менше моментів, а ми вже краще зіграли в атаці.

У Цитаїшвілі не виходило зачепитися за м’яч попереду, бо він в принципі гравець фланговий. Ми його змінили на Мащенка, у якого є досвід гри в нападі. Як бачили – це принесло свої плоди. Гео атакував із глибини, а Мащенко правильно пресингував.

- Шістнадцятирічний Нещерет, Скорко, Ванат – вимушені заміни з вашої сторони? Адже хлопці значно молодші за інших…

- Нещерет – наш основний воротар. Просто він трохи пропустив через виступи за збірну та травми. Так, йому дещо не вистачає ігрової практики, але саме у таких матчах він її і набере.

Що стосується Скорка, то Тарас Дмитрук у першому таймі програв усю боротьбу своєму опоненту. Це якийсь інопланетянин, якщо подивитися, бо по 2-3 гравці не могли забрати м’яч у нього. Тому, враховуючи, що Дмитрук жодного разу не відібрав у нього м’яч – заміна вимушена. Скорко в такій ситуації нічого не зіпсував би. Він буде грати у нас та займати місце в основному складі.

Ванат вийшов і став боротися зa м’яч. Він чистий форвард, він знає що робити у штрафному, на відміну від Мащенка та Цитаїшвілі. Тому скажу, що заміни підсилили нашу гру і надали їй свіжості.

- Тепер ви зіграли проти «Андерлехта». Це дасть вашій команді більше інформації по матчу-відповіді, ніж просто перегляд відео?

- Звичайно. Справа в тому, що «Андерлехт» увесь час змінює тактику. Гравці міняються позиціями. То ж нашим футболістам важко з ними. Тільки до одного пристосувався – в цю зону входить інший гравець! Але наша тактика сьогодні спрацювала. У нас були хороші моменти, ми вибігали у контратаки, могли забивати ще.

Хлопцям сказали в роздягальні, що ця гра лишилася в минулому. Готуватися до матчу-відповіді будемо вже 27 листопада. Зараз у нас гра проти «Шахтаря», ми їх випереджаємо лише на 1 очок. Тож це буде принципове дербі. Ми змістили матч із 9 на 11 листопада на прохання «Шахтаря», адже вони грають у середу.

- Волошин зіграв не так яскраво сьогодні, як він уміє. Перехвилювався?

- Вікентію слід грати швидше. Сьогодні ми бачили, що бельгійці швидко перебудовувалися, перекривали його. У Вікентія, попри великий досвід за збірну в міжнародних матчах, справді не пішла гра. Але нічого страшного – він гравець основного складу, на якого ми розраховуємо. Сьогодні Надольський освіжив гру, і ми сподіваємося, що через такі ігри він теж буде рости.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер