Ігор СУРКІС: «Варіант чемпіонату з 12-ма командами нас влаштував»

Ігор СУРКІС: «Варіант чемпіонату з 12-ма командами нас влаштував»

- Гадаю, Володимир Генінсон – це керівник, який влаштує всіх. Хочу від нього почути, як буде розвиватися наш футбол надалі – це найважливіше питання, адже це одна з останніх радісних речей для людей, яка є в нашій країні в цей непростий час. Заповнений НСК «Олімпійський» – зайве тому підтвердження. Сподіваюся, сьогодні буде відпрацьована така програма подальших дій, за допомогою якої наш футбол буде розвиватися. А ми в цьому допоможемо новому президенту. Я – людина, яка стояла біля витоків нашого футболу, й вважаю, що він знаходиться на рівні 90-х років.

- Яка відповідальність буде у нового керівника перед клубами? Данилов шість років працював, але жодної звітності, жодних коментарів...

- Так, адже він не працював. Інакше ми би сьогодні не перебували перед, вважаю, історичною подією. Він би цивілізовано передав усі справи. Немає вічних президентів, керівників, міністрів. Вважаю, сьогодні Данилов був зобов'язаний бути присутнім та розповісти, що він зробив за попередні шість років, адже ми його обирали, й свого часу я сам за нього голосував, але потім першим почав бити на сполох з приводу того, що відбувається у Прем'єр-лізі. Крім того, я наголошував, що, наприклад, роботу ПФЛ не можна порівняти з роботою УПЛ, тому що у футбольній лізі працювали професіонали, які все життя провели у футболі, – Сафіулін, Попов, інші. Вони працювали на футбол. Можливо, у них не було великих можливостей, які анонсував Данилов, прийшовши на свою посаду, але вже за рік я казав про те, що з нашої Прем'єр-лігою відбудеться те ж саме, що з його командою ФК «Харків». Так і сталося.

- Наскільки добре ви знайомі з Генінсоном? Чи спілкувалися з ним?

- Я знайомий із ним давно, ще коли він очолював будівництво стадіону «Олімпійський». Щоправда, знаю його не близько, але в мене складається враження, що він вдумлива людина, яка, якщо йде на цю посаду в такий непростий час, то знає шляхи розвитку футболу. Мені буде цікаво його послухати.

- Не страшно, що ця людина не з футболу, а з бізнесу?

- Моуріньйо теж не з футболу, але це не завадило стати йому видатним тренером. У Генінсона навіть швидше не футбольна місія, а комерційна. Якщо ми оцінимо всі Прем'єр-ліги у світі, навіть не найвідоміші, наприклад, хорватську, й проаналізуємо статистичні дані, телебачення, рекламу та все інше, то вони відірвалися від нас на багато років уперед. Тому я не став би робити проблему з того, що Генінсон не з футболу.

Позиція Генінсона – зрозуміла та чесна. Через рік відзвітує, якщо щось не буде виходити, сам складе із себе повноваження та не стане триматися за своє крісло. Але для того, щоб у нього все склалося, ми всі маємо об'єднатися та допомогти йому. Що стосується єдиного телевізійного пулу, я не готовий обговорювати це зараз. Буду це робити лише з власниками клубів, а не з іншими особами. За такого формату спілкування, як сьогодні, я жоден пул нікуди не передам – ​​про це я сказав відразу. Я хочу розуміти не стільки те, що ми отримаємо, скільки розвиток. Сьогодні питання про єдиний пул, фактично, й не стояло. Новий президент пообіцяв, що спробує зібрати всіх власників клубів – це буде правильно.

З приводу нового формату чемпіонату, його було заздалегідь надіслано до нас у клуб й він був відомий, ми його вивчали. Варіант із 12-ма командами нас влаштував, виникло єдине питання з приводу першості молодіжних команд – вирішили грати за дзеркальною сіткою відповідно до перших та останніх місць, які посядуть команди, з перспективою через два роки вийти на 16 учасників. Дай Боже, щоб у клубів була для цього фінансова можливість.

- Розкажіть докладніше про формат чемпіонату.

- 12 команд, два кола, очки зберігаються, далі знову два кола між першими шістьма командами й такі ж два кола між останніми шістьма.

- Наскільки реально зібрати всіх власників клубів Прем'єр-ліігі?

- Це цілком можливо. Я же знайшов годину часу, щоб приїхати сюди. Так чому інші президенти не знайдуть, якщо вони дійсно так турбуються про розвиток нашого футболу. Прийшовши сюди сьогодні, я був упевнений, що побачу хоча б половину президентів клубів, але всі зайняті, довірили обрання президента своїм уповноваженим. Але всі інші питання, які стосуються фінансової складової, я буду обговорювати лише зі своїми колегами. Інакше я сам знайду, куди прилаштувати свій пул так, щоб це було вигідно мені.

- Здається, у вас зіпсувався настрій?

- Ні, все гаразд, ми обрали нового президента, привітали його. Я всім задоволений. Повторюся, програма, яка була нам надана, викликає оптимізм. Як вона буде втілюватися в життя в наших непростих реаліях, мені складно сказати. Але всіляка підтримка новому президенту з мого боку буде забезпечена.

* Фото А.Лукацький

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер