Ігор Суркіс: «Бертольйо був для нас пріоритетом №1»

Ігор Суркіс: «Бертольйо був для нас пріоритетом №1»

Після підписання контракту з новачком команди Факундо Бертольйо своєю думкою про футболіста поділився президент "Динамо" Ігор Суркіс. Також Ігор Михайлович торкнувся теми можливого посилення ліміту на легіонерів у чемпіонаті України.

- Ігоре Михайловичу, які ви зв’язуєте надії з трансфером Бертольйо?

- Ми стежили за футболістом упродовж усього чемпіонату. Бертольйо провів його на достатньо високому рівні. Наші селекціонери перебували в Аргентині впродовж 2,5 місяців, подивилися достатню кількість матчів за його участі, за підсумками яких зробили хороший висновок. А виклик Бертольйо до збірної Аргентини лише підтвердив зроблені нами висновки. Він виступав далеко не в найсильнішій команді, але при цьому в нього чудова преса і він є одним із найперспективніших гравців своєї країни.

У нас були дуже тривалі переговори з керівництвом клубу, а ось із футболістом у нас не виникло абсолютно жодних проблем. Бертольйо хоче грати на вищому рівні і проявити себе. Він, безумовно, талановитий футболіст, а завдання головного тренера - допомогти новачку скоріше адаптуватися в команді. Зі свого боку я швидко підберу комфортабельне житло, адже напевно найближчим часом до нього в гості приїдуть родичі, машину і т.д. Дня нас головне, щоб він якнайшвидше адаптувався і показував той рівень футболу, який він показував у своєму колишньому клубі. Гадаю, Бертольйо відразу увійде до команди і буде гравцем основного складу.

- Чи розглядалися вами якісь інші кандидатури на цю позицію?

- Я не буду називати прізвища гравців. Скажу лише, що саме на цю позицію Бертольйо був для нас пріоритетом №1. Якби цей трансфер не стався, в цьому випадку ми б перейшли на інших гравців. Сьогодні ми оформимо паперові питання з клубом, зі свого боку ми всі підписали, і тепер чекаємо на відпівідь від керівництва "Колона". Вчора вночі ми з ними все узгодили, питань більше не залишилося. 11 червня, коли відкриється трансферне вікно, ми отримаємо трансфер. Завтра він летить на відпочинок, а 10 червня буде вже в Києві, де у складі команди розпочне тренування. Я ж буду продовжувати займатися подальшим комплектуванням команди.

- Могли б ви назвати деталі укладеної угоди?

- Контракт підписано на п’ять років. Уся інша інформація конфіденційна.

- Відомо, що на найближчому Виконкомі ФФУ швидше за все буде прийнято рішення про обмеження кількості легіонерів на футбольному полі до шести людей в одній команді. У зв’язку з цим як ви можете прокоментувати придбання клубом ще одного легіонера?

- Я сподіваюся, що у ФФУ знаходяться футбольні люди. Той же Мирон Маркевич, наставник національної збірної, висловився про те, що штучне обмеження кількості легіонерів на полі на сьогодні ні до чого. Якщо легіонер сильніший за українських футболістів, то чому він не має грати? Нехай наші хлопці в 20 років доводять, що вони ні в чому не поступаються йому. Інакше ми почнемо забирати наших футболістів з оренди, так само буде чинити і "Шахтар", посадимо їх на лавку, і вони будуть уже нікому не потрібні. Тому я сподіваюся, що Виконком прийме мудре рішення і залишить ліміт таким, яким він є. Втім, жодного скандалу з цього приводу ніхто не буде робити, оскільки ми були заздалегідь попереджені про посилення ліміту. Єдине, що ми можемо робити, - це просити про те, щоб нас почули, і на благо клубного футболу пішли нам назустріч.

- Є думка, що українські футболісти не слабкіші за легіонерів, а посилення ліміту в чемпіонаті дозволить клубам позбавитися від іноземців середнього класу і залишити справді найсильніших…

- На сьогодні я не бачу вітчизняних футболістів, здатних підсилити "Динамо". Що б ми не казали сьогодні, це ні до чого не призведе. Хтось вважає, що потрібно зменшувати кількість легіонерів, інші вважають по-іншому. Але якщо завтра команда не дасть результат, невдачу легко буде списати на обмеження у придбанні хороших висококласних футболістів. Цілком можливо, в нас ще буде кілька придбань, і це будуть не українські футболісти. Ми ставимо перед собою амбітну мету, якою є потрапляння до Ліги чемпіонів. У нас є така можливість, незважаючи на те, що ми провалили чемпіонат. Тому я хотів би попросити, щоб Виконком все ж пішов нам назустріч, і впродовж найближчих двох-трьох років цю тему не обговорював.

- Усе ж, якщо Виконком посилить ліміт до шести легіонерів, ви будете позбавлятися від когось із футболістів?

- Ми в будь-якому випадку не заперечуємо проти продажу своїх футболістів. Але позбавитися від кого-небудь ми не можемо, оскільки у гравців є чинні контракти. Я ж маю виконувати умови контракту. По-іншому я не можу поводитися. Якщо ж є зацікавленість у футболісті нашої команди, ми завжди відкриті для переговорів.

 

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК "Динамо" (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер