Ігор Суркіс: «Чим сильніший суперник, тим краще граємо»

Ігор Суркіс: «Чим сильніший суперник, тим краще граємо»

Після матчу з «Гентом» (3:0) президент «Динамо» Ігор Суркіс не приховував свого задоволення, хоча і зізнався, що хвилювався:

- Я досі згадую «Дрогеду». Будь-який пропущений м’яч міг нам дорого обійтися. Мені здалося, що команда вийшла на поле з якимось хвилюванням, яке було присутнім в завершальній фазі атаки. Але старт у протистоянні з «Гентом» вийшов хорошим, ми забезпечили солідну перевагу. У нас ще півкоманди травмованих – Юссуф, Нінкович, Гіоане, Гусєв. Бійці, які проходили горнило Ліги чемпіонів. Сьогодні ми побачили у складі молодого Зозулю, нашого аргентинця, Гармаша, який віддав блискучий пас на Шевченка, коли Андрій забивав другий гол. Цим він зняв багато питань. Сподіваюся, в ігровому плані команда ще буде додавати. У наступній кваліфікації буде серйозніший опонент. Звернув увагу, що чим сильніший наш суперник, тим краще ми граємо.

- Після «Дрогеди» ви сказали, що навіть журналісти, потренувавшись, могли б обіграти цю команду. «Гент» сильніший?

- Це друга команда Бельгії. Я дивився їх гру з «Андерлехтом» і можу сказати, що наш суперник грав пристойно, ні в чому супернику не поступався. На цьому етапі всі команди борються, хочуть потрапити до групового етапу і засвітитися в Європі. Гравці розуміють, що це їхній єдиний шанс. Спочатку було зрозумілим, що «Гент» нам по зубах, але це потрібно було втілити на практиці.

- Ви сказали, що хвилювалися. Після якого гола стало спокійніше?


- Після третього.

- Як вам сьогодні гра Ярмоленка?

- Йому вірить Валерій Георгійович, він забив м’яча. Все гаразд.

- Шевченко міг сьогодні забити і більше?

- Міг, але зрозумійте – це футбол. Він молодець, що забив цей м’яч. Андрій на футбольному полі ватажок, за ним мають тягнутися молоді гравці. Гармаш витримав усі 90 хвилин уже другу гру поспіль. Не забувайте, що три дні тому ми грали важку гру в Харкові.

- Вас радує те, що всі три м’ячі забили українці?

- Звичайно. В першу чергу, мене радує, що і Гармаш, і Зозуля, і Ярмоленко – гр.ають. Я ними дуже задоволений, вони набираються колосального досвіду. У цих хлопців велике майбутнє, так само, як і в молодого воротаря Коваля, якого ми днями підписали. Він буде складати конкуренцію, адже невідомо, коли повернеться Шовковський. Також ми чекаємо на поповнення в особі Андре, якого викликали до збірної Бразилії. Сподіваюся, в атаці у нас усе налагодиться. До речі, Артем Мілевський, здається, отримав серйозне ушкодження ще в першому таймі. Тепер на нього чекає обстеження. Гадаю, в нас усе стабілізується і стане на свої місця, коли повернуться Гусєв, Попов, Юссуф, Нінкович, Хачеріді. Ми побачимо команду, здатну боротися з сильнішими суперниками на європейській арені.

- У вас виникло неприємне відчуття, коли «Гент» забив гол? Адже суддя міг його зарахувати…

- Відверто кажучи, я не бачив того моменту. А був гол, чи ні, може вирішувати лише суддя. Мені складно казати, потрібно подивитися повтор.

- Чому замінили Бертольйо, який вийшов на заміну? У нього ушкодження?

- Ні, це тактична заміна. Бертольйо абсолютно нормально до цього поставився. Річ у тому, що тренер «Гента» випустив високого гравця, а Алмейда мав зіграти з ним персонально, щоб не дай Боже який-небудь випадковий м’яч, який вони так хотіли забити, не залетів до наших воріт.

- Можна сказати, що сьогодні ви повністю задоволені грою команди?

- Я задоволений результатом.

- Що можете сказати вболівальникам?

- Величезне спасибі за підтримку. Гадаю, вони задоволені, що команда виграла 3:0.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер