Ігор Суркіс: «Динамо» за всіма статтями переграло «ПСЖ»

Ігор Суркіс: «Динамо» за всіма статтями переграло «ПСЖ»

Після гри з «ПСЖ» ніхто з динамівців не відмовлявся від спілкування з пресою. Зокрема, президент клубу Ігор Суркіс.

- Після третього м'яча ви спокійно додивлялися матч?

- Я взагалі сьогодні всю гру дивився спокійно. Вчора до матчу розмовляв з головним тренером, він мене завірив, що всі хлопці серйозно налаштовані, сконцентровані і хочуть подарувати нашим уболівальникам, та й усьому українському футболу, перемогу. Гадаю, вони сьогодні просто молодці.

- Як ви вважаєте, сьогодні «Динамо» було сильнішим, чи «ПСЖ» грало нижче за свої можливості?

- Чомусь завжди, коли ми виграємо, прагнемо принизити нашу перемогу. Я вважаю, що «Динамо» сьогодні зіграло дуже сильно, а впродовж перших 25-ти хвилин ми й зовсім не давали супернику зрушити з місця. Звичайно, помилялися, була нервозність, але ми пресингували з першої до 25-ї хвилини, і спромоглися досягти прийнятного для себе результату. «Динамо» продемонструвало, що грає в сучасний атакувальний футбол. Ми не даємо супернику простору, якщо є можливість, пресингуємо на чужій половині поля і робимо те, що потрібне для сучасного футболу. Говорити, що сьогодні ми виграли завдяки успіху, який був на нашому боці, я би не став. Ми за всіма статтями переграли «ПСЖ».

- Ви задоволені підтримкою вболівальників?

- Дуже задоволений і вдячний їм за підтримку. Гадаю, такої яскравої перемоги без них не сталося би. Сьогодні на матчі присутні й президент країни, і спікер парламенту, й обидва попередні президенти. Всі в єдиному пориві вболівали за «Динамо». Це ще раз підтверджує, що футбол об'єднує сильніше, ніж будь-яка політика. За це ми його і любимо. Я щасливий, що «Динамо» нарешті зіграє в півфіналі Кубка УЄФА.

- Президента покликали на успіх?

- Я запрошую всіх. Хто знаходить час і має бажання, той приходить. У президентів свій графік, вони відвідують матчі, коли можуть. Сьогодні вони визнали за потрібне бути присутніми на поєдинку, за це я їм вдячний. Як і всім простим уболівальникам, які підтримували команду.

- Дивлячись на нинішнє «Динамо», можете сказати, наскільки команда готова виграти Кубок УЄФА?

- Це залежить від багатьох чинників. Зокрема, хто буде нашим суперником і як ми будемо фізично і психологічно готові до наступної єврокубкової дуелі 30-го квітня і 7-го травня. Якщо зустрінемося з «Шахтарем», переможе той, кому трохи більше пощастить, оскільки це дві рівні команди.

- Рік тому «Динамо» програло шість із шести матчів у Лізі чемпіонів. Могли уявити, що за рік ми так упевнено вийдемо до півфіналу Кубка УЄФА?

- З приходом Юрія Сьоміна у гравців, які «гріли» лавку запасних (я маю на увазі Мілевського й Алієва, а також Нінковича і Саблича), з'явилася впевненість. У тренера справді грають найсильніші, незалежно від того, який у футболіста паспорт і за скільки його придбали. Візьмемо того ж Гільєрме. Я, як і раніше, стверджую, що це дуже сильний футболіст. Юрій Павлович зі мною погоджується, тим паче, що саме він хотів його запросити. Але бразилець ще не набрав потрібних кондицій – він продовжує готуватися. Коли буде в оптимальній формі, тоді й вийде на поле. Така філософія дуже важлива.

Коли працюєш чесно і вкладаєш у футбол гроші, а сьогодні ми саме вкладаємо, а не отримуємо прибуток, завжди сподіваєшся, що коли-небудь буде результат. Гадаю, що всі, хто працює на команду «Динамо», зокрема, генеральний директор Резо Чохонелідзе та мої віце-президенти, завжди чесно робили свою справу, тому коли-небудь успіх мав прийти. А півфінал Кубка УЄФА – це, безперечно, успіх. Але хотів би наголосити, що ми не будемо цим задовольнятися. Наша мета – перемога в Кубку УЄФА. Я це говорив на початку сезону і повторюю зараз.

- Багато тренерів говорять, що команду потрібно створювати впродовж трьох років. Сьоміну це вдалося зробити швидше?

- Ми весь час намагалися створити команду. Звичайно, доводилося вислуховувати багато критики на свою адресу. Але я знаю одне: я та мої помічники чесно робили свою роботу. А працювати нам довелося в непростих умовах. Після того, як пішов з життя Валерій Васильович Лобановський, виконували його повчання, давали дорогу тим, хто працював поряд із ним. Щось склалося, щось ні. Юрій Сьомін – тренер із великої літери, тому він працює в «Динамо» і досягає з командою результату. Гадаю, що головні перемоги в нього ще попереду.

- Як вважаєте, хто переможе в парі «Марсель» - «Шахтар»?

- Мені б хотілося, щоб гірники пройшли далі. Все ж таки це наша команда, і протистояння «Динамо» - «Шахтар» дуже цікаве для українських уболівальників. Хоча, можливо, багато людей вже трохи наситилися ним. Але я не можу не вболівати за «Шахтар», оскільки одна з наших команд обов'язково буде у фіналі. Ми всі живемо в одній країні, тому не розумію, як можна вболівати проти своєї команди.

- Чи буде організовано трансляцію матчу «Кривбас» - «Динамо»?

- Гадаю, так. В команді, звичайно, відбудеться ротація і, напевно, в Кривому Розі грати будуть ті, хто не брав участь у сьогоднішньому поєдинку. Гадаю, ці футболісти мають серйозно налаштуватися на гру і довести, що вони не слабкіші за тих, хто вийшов на поле у грі з «ПСЖ». А принцип в Юрія Павловича один – грають найсильніші, хто краще за всіх готовий. Сьогоднішня гра не була винятком. Варто врахувати кадрові проблеми: Кравець ще не готовий, а Юссуф тільки нещодавно одужав і встиг провести лише кілька ігор. Втрата Михалика для команди стала справжнім нещастям. І Гусєв, вважаю, ще повністю не відновився. Проблеми в нас є, але в той же час, цього року ми показуємо хороший результат.

- Спрацював варіант: «чим гірше, тим краще»?


- Я би так не сказав. Просто хлопці хочуть грати, а не сидіти на лавці запасних. Наприклад, Саблич, вважаю, сьогодні провів одну з найкращих своїх ігор.

Дивіться фотогалерею матчу

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер