Ігор Суркіс: «Для мене «Динамо» - це життя»

Ігор Суркіс: «Для мене «Динамо» - це життя»

Президент "Динамо" після матчу з "Міланом" поспілкувався з журналістами і відповів на їхні запитання.

- Від гри я очікував те, що сьогодні і відбулось. Я дуже задоволений, це було справжнє свято, преш за все, для наших любителів футболу. Думаю, ми організували його на дуже високому рівні. Найголовніше, що вшанували пам'ять тих людей, яких, на жаль, з нами уже немає, але саме вони кували історію київського «Динамо». Це Лобановський, Войнов, Медвідь та багато інших.

За моєю спиною стояли ветерани, більшість із яких уже майже не можуть ходити. Але вони свого часу бились на цьому полі і на полі центрального стадіону, щоб завоювати медалі. Тому було прийнято рішення увіковічити пам'ять тих, кого уже з нами немає, другою золотою зіркою на емблемі. А ті, хто ще живі, відчують, що вони потрібні клубу, для якого дуже багато зробили.

Я дуже задоволений тим, як пройшла гра: коректно і не за задуманим заздалегідь сценарієм, як це зазвичай буває в таких випадках. Ми могли як виграти, так і програти. Окрім усього іншого, сьогодні випала нагода перевірити людей, які довго не грали. Мілевський і Юссуф провели без футболу три місяці, Федоров не виходив на поле рік і чотири місяці після 14 травня 2006 року, коли ми програли чемпіонат «Шахтарю» в Кривому Розі.

Ми перевірили Гавранчича в середині поля, тобто тренери зроблять із цієї гри певні висновки. Суперник був непростий, уже одне ім’я «Мілан» являється добрим подразником. Тому я задоволений тим, як пройшло свято, а для найвитриваліших уболівальників, які не бояться дощу, він ще й триває у вигляді концерту. А хлопці зайдуть у шатер, вип’ють по келиху вина, якщо їм можна, адже ми граємо наступний матч лише 15 вересня, і поспілкуються зі своїми колегами із «Мілану».

Я поспілкуюсь із Галліані, ми проведемо гостей із великою вдячністю, побажаємо їм успіху, але не в наших поєдинках, якщо ми, раптом, пересічемось із ними.


- Скажіть, будь-ласка, кілька слів про новачка Шахіра Бельгазуані.
- А чому ви не запитуєте про 17-річного Гармаше? Шахір прилетів вчора ввечері, а сьогодні вже вийшов на поле. Те, що я побачив, підтверджує слова селекціонерів про його високу швидкість. Але для того, щоб заграти, молодому хлопцеві потрібно буде вписатись у команду. Також вийшов на поле і Гармаш. У таких іграх наших молодих, українських футболістів потрібно підпускати до основи. Я дуже задоволений тим, що він відчув, що таке справжній футбол.

- Сьогодні матч у деяких моментах носив не зовсім товариський характер, емоції переповнювали, арбітр був змушений показати жовті картки…
- Повторюсь, що «Мілан» - це дуже хороший подразник для будь-якої команди. Це семикратний переможець Ліги чемпіонів, не однократний володар Суперкубка. Напередодні старту в Лізі чемпіонів, повірте мені, навіть у такому складі «Мілан» - чудовий спаринг-партнер. Подивіться, як нервував Неста.

- Сьогодні на матчі був присутній Ринат Ахметов. Він приїхав привітати «Динамо» чи подивитись на майбутнього суперника «Шахтаря»?
- Він вручив нашій команді кубок зі словами, щоб ми поклали туди медалі Кубка УЄФА чи Ліги чемпіонів, але тільки не чемпіонату України. Його слова я взяв до уваги.

- Що для вас означає «Динамо» чисто по-людськи? Який смисл ви вкладаєте у це свято?
- Ви знаєте, з роками дитячі спогади стираються, але я чітко запам’ятав, як у дев’ятирічному віці мене дідусь привів на стадіон. Тоді «Динамо» три рази поспіль вигравало золоті медалі чемпіонату СРСР. Йшов заливний дощ, який потім перетворився в сніг, і нам забили гол. Я не просто випадковий президент київського «Динамо». Я знаю всю історію цього клубу, я переживав із цією командою всі невдачі та поразки, як уболівальник.

Для мене «Динамо» Київ – це моє життя. І я, як президент клубу, намагаюсь робити все від мене залежне для йог процвітання: щороку вкладати більше грошей у команду, підбирати нових тренерів, якщо колишні не справляються. На жаль, не можу вийти на поле, це зайвий раз довів матч, коли я намагався зробити це два дні тому. Але я вас запевняю: я робитиму все для того, аби «Динамо» підкорювало нові вершини.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер