Ігор Суркіс: “Для себе “справу Ващука” вважаю закритою”

Ігор Суркіс: “Для себе “справу Ващука” вважаю закритою”

Сьогодні в Києві розпочався традиційний зимовий турнір “Меморіал Олега Макарова” – видатного динамівського воротаря 50-х – початку 60-х років. У матчі-відкритті турніру друга динамівська команда зіграла проти бородянської “Системи-Борекс”. Серед глядачів на трибунах був і президент “Динамо” Ігор Суркіс. У перерві між таймами журналісти звернулись з питаннями, які стосувались сьогоднішніх проблем життя клубу.

-Сьогодні вранці з прокуратури прийшла офіційна відповідь, що на їх запит Київський інститут судової експертизи дійсно підтвердив справжність підпису на контракті Ващука, - сказав Ігор Михайлович. – У тому, що вона справжня, ніхто і не сумнівався. Тепер цим питанням будуть займатися інші інстанції – Професіональна футбольна ліга України та Федерація футболу України.

Вважаю, що Ващук завдав серйозну моральну шкоду київському “Динамо” та його співробітникам, які займались підписанням контракту. Мінімум, що він має зробити – вибачитись перед цими людьми.

Мене не цікавить, підписував Ващук контракт зі “Спартаком” чи ні. Ващук не прибув у табір “Динамо” 4 січня, тим самим не виконавши умов контракту з клубом.

Московський “Спартак” на нас досі не виходив. Тепер він не зацікавлений говорити про підписання контракту. Адже в іншому випадку це вийде за рамки української федерації футболу і в справу вступить ФІФА. Сьогодні я вилітаю до Москви, де зустрінусь з президентом ФІФА Зеппом Блаттером. Я підготував відповідні документи по “справам Сичова та Ващука”, які передам при зустрічі.

Вважаю, що у вітчизняному футболі у відношеннях між президентами клубів присутня мораль, честь та порядність. У російському футболі, мабуть, ці якості дещо порушені. Кілька днів тому я розмовляв з президентом “Шахтаря” Рінатом Леонідовичем Ахметовим. У нашій команді є гравці, які цікаві гірникам. Не приховую, що і в “Шахтарі” є гравці, яких я із задоволенням бачив би у складі київського “Динамо”. Ми часто ведемо переговори з цього приводу. Але все це проходить у цивілізованому руслі – кожен із нас знаходить аргументи з якими відмовляємо, або ж готові і надалі розглядати це питання.

Ващук висловив бажання грати в іншій команді. Нехай це буде московський “Спартак” – клуб з іменем і традиціями. Є формула, за якої здійснюються переходи: “Спартак” звертається до нас із проханням виставити трансферну ціну за гравці. Якщо вона влаштовує обидві сторони – Ващук вирушає до Москви. Владислав, побажавши отримати в новому клубі кращі умови, заявив, що у нього контракт з “Динамо” завершився. Що з цього вийшло – ми побачили самі.

Гроші в цій ситуації були на десятому плані. Я хочу щоб перемогла істина, і всі зрозуміли, що в київському “Динамо” ніхто не займається фальсифікацією. Тим паче – контрактів. Свого часу з клубу цивілізованим шляхом пішли і Шевченко, і Ребров і багато інших. Якщо хлопцям надходять запрошення з інших клубів, ми про це завжди їм чесно говоримо. Скажу відверто, цю “тему Ващука” для себе вважаю закритою. Вона для мене більше не існує.

-Проясніть ситуацію по “справі Сичова”…
-Я в письмовому вигляді виклав ситуацію ФФУ, і завтра на нараді ФІФА Григорій Суркіс, можливо, доповість її Блаттеру. Як будуть розвиватися події ми дізнаємось найближчим часом.

Ми і надалі будемо захищати честь київського “Динамо”. Я хочу щоб усі зрозуміли: не можні приїхати в наш клуб, підписати контракт, повернутися і поїхати.

P.S. Офіційна позиція клубу у т.з. “справі Ващука” на сьогоднішній день викладена в “Заяві прес-служби ФК “Динамо” (Київ)” від 17 січня ц.р.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер