Ігор Суркіс: «Якщо ми зіграємо внічию, я засмучуся»

Ігор Суркіс: «Якщо ми зіграємо внічию, я засмучуся»

Перед початком відкритого тренування президент «Динамо» Ігор Суркіс розповів журналістам про останні новини зі стану команди і поділився своєю думкою про завтрашнього суперника:

- Перш за все, відзначив би Давида Вілью, який, вважаю, сьогодні втілює «Валенсію». В цілому, левантійці – добре укомплектована команда, в якій навіть Морієнтеса не можна списувати з рахунків. Єдине, що мене турбує напередодні першої відповідальної гри, це те, що «Динамо» переслідують травми. Навіть не знаю, з чим це пов'язано. Ушкодження Діакате і Бангура – це, звичайно, втрати для команди. Сподіваюся, до наступної гри вже буде готовий Гільєрме. В такому разі, я гарантую, що він стане великою несподіванкою для «Валенсії». Судячи з того, що я бачив вчора на тренуванні, можу сказати, що ми нарешті придбали нападника, який зможе значно підсилити гру команди в атаці та допомогти Мілевському, який зараз знаходиться в хорошій формі. Щоправда, на зборі непогано виглядав і Бангура, а зараз Ісмаель вибув на невизначений термін. Подивимося, як себе почуватиме Нінкович, хорошу форму набрав Кравець... Але свіжа кров в особі Гільєрме нам необхідна. Як і всі вболівальники «Динамо», сподіваюся, що двухраундовий поєдинок із «Валенсією» складеться для нас вдало. Але говорити про те, як наша команда підготувалася до сезону, мені складно, оскільки я цього не бачив.

- Нічия 0:0 завтра була б непоганим результатом?

- Сьогодні можу вам сказати одне: якщо ми зіграємо внічию, я засмучуся. Завтра ми маємо зробити певний задаток, щоб спокійно їхати до Валенсії – там буде дуже складно.

- Ви задоволені станом газону на стадіоні «Динамо»?

- З боку здається, що поле в нормальному стані. А яке воно насправді, футболісти скажуть після гри. Йому приділяють увагу, як коханій жінці. Сьогодні його відкрили, а після тренування іспанців знову накриють, включать підігрів... Дай Боже, щоб завтра нам сприяла вдача. Судячи з того, що я чув від Юрія Павловича, є надія, що ми гідно виступимо в цій дуелі. Я маю на увазі вихід до наступного етапу Кубка УЄФА.

- Який стан Рінкона? Чи схуднув він до потрібних кондицій?

- Це краще запитати в лікарів. Якщо півтора-два роки тому ми не могли уявити «Динамо» без Рінкона, то сьогодні наша команда довела, що ми можемо грати і без нього. Незамінних у нас немає. Наскільки я знаю, до завтрашньої гри Рінкон готовий не буде.

- Ви купили хорошого нападника, а яка ситуація із захисником?

- Ми його шукаємо. Й Асатіані запросили для того, щоб утримати лідируючі позиції в чемпіонаті України. Але пошуки в цьому напрямку не припиняються. Матчі з «Валенсією» будуть своєрідним лакмусовим папірцем, вони покажуть, чи зуміємо ми перебудуватися через серйозні кадрові втрати. Наприклад, в минулому і нинішньому сезонах в чудовій формі був Діакате. А зараз у Папа серйозна травма.

- Чи звертався до вас лондонський «Арсенал» із пропозицією з приводу продажу Діакате?


- Ні, все це на рівні чуток. Письмово до мене ніхто не звертався.

- На матчі з «Валенсією» у гравців буде додаткова мотивація?

- Звичайно. В нас фінансова мотивація – це одна із складових успіху. Але, в будь-якому випадку, на першому місці в наших футболістів мають стояти честь клубу і країни, і лише на другому – премія.

- Про розмір преміальних гравці дізнаються сьогодні?

- Я з командою навіть не спілкуюся. Юрій Павлович все їм повідомить сам. У нас є певна методика, яка працювала після Валерія Лобановського, і була трохи відредагована з приходом Юрія Сьоміна. Скажу вам чесно, ця премія дещо завищена, оскільки ми маємо справу з «Валенсією». Найголовніше – це потрапляння до фіналу і виграш Кубка УЄФА. Тоді команда заробить хороші гроші.

- Ви говорили про важливість залучення вболівальників на стадіон. На гру з «Валенсією» всі квитки розпродано. Як можете це прокоментувати?

- Наша економічна служба правильно зробила розрахунок цін на квитки з урахуванням кризи, яка позначилася, перш за все, на наших дорогих уболівальниках. Окрім цього, квитки надійшли у продаж завчасно, як результат – весь стадіон заповнений. Але ми не маємо цьому радіти. Свого часу ми заповнювали 80-тисячний стадіон, не кажучи про 16-тисячний. Проте, ми вдячні вболівальникам за те, що вони прийдуть підтримати нашу команду. В свою чергу «Динамо» має грати так, щоб квитки не просто повністю продавалися, а щоб заявок було в кілька разів більше, ніж може вмістити стадіон. Це змусить мене, як керівника клубу, бути зацікавленим у тому, щоб скоріше було здано центральний стадіон чи побудовано новий. Для цього потрібно, щоб команда перемагала і приносила радість своїм уболівальникам.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер