Ігор Суркіс: «Якщо Ващук не повернеться, то буде дискваліфікований»

Ігор Суркіс: «Якщо Ващук не повернеться, то буде дискваліфікований»

По закінченню приємної церемонії вручення новорічних подарунків юним киянам у рамках традиційної акції "Динамо" - дітям Чорнобиля" президент клубу Ігор Суркіс поспілкувався з численними представниками українських та закордонних ЗМІ. Останніх, насамперед, цікавила ситуація що виникла навколо скандальних "справ" Ващука та Сичова.

- Історію з Ващуком необхідно розділити на кілька складових, - узяв слово Ігор Михайлович. - Після гри з "Бешикташем" до мене підійшов Владислав і сказав, що він не готовий надалі витримувати конкуренцію за місце в складі команди. При цьому, розуміючи що в нього діючий контракт з клубом, Владислав спитав про компенсаційну суму, яка влаштує "Динамо" в разі його уходу. Я дав йому відповідь, після чого ми розсталися, побажавши один одному успіхів. Через деякий час він підтвердив, що все ж хоче піти з команди. 17-го грудня я дізнався про, нібито, підписаний п'ятирічний контракт з московським "Спартаком". Мені важко сказати - правда це, чи ні. Ознайомлений лише з заявою московського "Спартака", в якій технічний директор клубу пан Єленський стверджує: "За ними Ващук як за кам'яною стіною".

Зазначу, що четвертого листопада на базі "Динамо" в Конча-Заспі Ващук і Головко в присутності першого віце-президента клубу пана Сивкова і адміністратора команди пана Кашпура, підписали новий контракт строком на півтора роки. Він був із дотриманням усіх правил і зареєстрований в ПФЛ. Тому незрозуміло, чим керується нині Влад, стверджуючи, що контракту не було. Можливо, це пояснюється його психічним станом, у який потрапив перебуваючи довгий час "поза футболу". Але він повинен четвертого січня вийти на роботу. Якщо не з'явиться, буде дискваліфікований згідно діючому на Україні регламенту. О моралі, етиці, чесності та порядності сьогодні казати не варто, адже вчинок інакше як аморальним назвати не можна. Подібного від Ващука я не очікував. Але це його вибір і ми подивимось, хто в підсумку залишиться прав.

Ситуація з Сичовим дещо інакша. Як повідомлялося раніше, Дмитро в листопаді підтримував фізичні кондиції на базі "Динамо". Після цього футболіст разом з батьком і агентом прийшли до мене, де заявили про бажання підписати з шостого січня контракт, причому попросили зберігати до цього часу конфіденційність. Преса ж, проводячи своєрідні "паралелі" на "справу Ващука", називає це "помстою "Спартака". Я так не вважаю. Учора, наприклад, розмовляв з паном Червиченко (президент ФК "Спартак", - прим.авт), у якого зі мною чудові стосунки. Він жодного разу не сказав нічого поганого на адресу київського "Динамо". Ми вели переговори зі "Спартаком" до моменту, коли Сичов не підписав контракт з "Олімпіком". Причому за перехід пропонували певну суму. Ващука ж спартаківці хочуть отримати безкоштовно. Ми такого не дозволимо. Наприкінці бесіди я назвав суму, яку "Динамо" хоче отримати в якості компенсації за трансфер. З цього дня чекаємо на відповідь. Але якщо повториться історія з Сичовим, коли я чекав відповіді понад півтора місяці, то, вважаю, до спільного рішення ми не прийдемо. Від цього, в першу чергу, постраждає сам Ващук, якщо він все-таки підписав контракт із "Спартаком". Особисто для мене ситуація з Владом дуже неприємна. Корінний киянин, який віддав "Динамо" свої найкращі роки, вчинив просто по зрадницьки відносно не тільки клубу, але й до мене.

Останнім часом навколо київського "Динамо" крутиться безліч недостовірної інформації. Наприклад, що команду збирається "продати"… Вболівальникам і журналістам раджу користуватися лише достовірною інформацією. Акціонери клубу міцно стоять на ногах, і ніколи не збирались і не збиратимуться навіть думати про продаж клубу.

Зупинюсь і на такому моменті. Сичов проходив поглиблений медогляд у "Динамо", за результатами якого з'ясувалося, що футболіст абсолютно здоров. У понеділок (30 грудня 2002р. - прим.авт), за моєю інформацією, Дмитро буде в Марселі, де пройде через руки лікарів французького клубу. Якщо з'ясується що він дійсно хворий, хоча в цьому я сумніваюся, в разі його приходу-таки в "Динамо" ми відправимо Діму на ще одне, більш поглиблене обстеження.

Нині мене більше хвилює ситуація з Ващуком, адже конфлікт виник через футболіста. Гравець міг піти від нас мирним шляхом, як це роблять в усьому цивілізованому світі. Але захотів щось комусь довести… Вчора ПФЛУ в присутності представників "Динамо" показало йому діючий контракт, але Влад, перед цим подзвонивши в Москву, відмовився взяти його на руки. Він продовжує вважати, що його контракт спливає в грудні цього року, а своєю ж рукою підписаний новий контракт визнавати не хоче.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер