Ігор Суркіс: «Це була гра нервів»

Ігор Суркіс: «Це була гра нервів»

Флеш-інтерв’ю президента «Динамо» Ігоря Суркіса після матчу з донецьким «Шахтарем», яке пролунало в ефірі телеканалу «Футбол».

- Ігоре Михайловичу, ви знаєте, чому «Динамо» сьогодні програло?

- Перш за все, хотів би привітати «Шахтар» із заслуженою перемогою. Вони сьогодні виглядали, напевно, значно мотивованими, хоча незрозуміло, чому наша команда не намагалася врятувати те, що було втрачене ними самими. Але це футбол, і сьогодні «Шахтар» виявився сильнішим. Нам необхідно працювати, підсилюватися і наступного року повернути цей титул.

- Якість гри «Динамо» вам, як президенту клубу, сподобалася?

- Після таких ігор складно казати про якість гри за гарячими слідами. Не все складалося в нас, також не все складалося в «Шахтаря». Це була гра нервів, і більш вдалими в ній виявилася донецька команда.

- Тобто, чемпіонство «Шахтаря» ви вважаєте закономірним?


- Абсолютно. Я вітаю їх із заслуженою перемогою.

- Хоча чемпіонат ще не закінчився, але вже можна підбити його підсумки. Для Валерія Газзаєва яким би ви назвали цей сезон?

- Я вважаю, що це перший втягуючий сезон. У наступному ми вже будемо чекати на підсилення гри і, перш за все, інших результатів.

- Крісло під Валерієм Георгійовичем не захиталося?

- У жодному випадку.

- Ви чекали сьогодні на іншу гру від своєї команди?

- Я сподівався, що команда продемонструє, перш за все, волю до перемоги, характер і буде битися з першої до останньої хвилини. Наскільки вистачило сил, було видно, але наприкінці вже не було жодної структури гри. Команда намагалася відігратися, адже футбол складається з 90 (плюс п’ять, як сьогодні) хвилин гри. Можна забити на 89-й і 93-й хвилинах, у результаті вигравши матч. У першому таймі ми виглядали гідно, і коли б не ця прикра помилка в обороні, то, гадаю, шальки терезів коливалися б у той чи інший бік до останніх хвилин матчу.

- Камера вихопила вас у першому таймі, коли у вас був розчарований вигляд. Ви вже тоді розуміли, що буде важко зломити опір «Шахтаря»?


- Я розумів, що, програючи за такої підтримки трибун стадіону в Донецьку, нам буде дуже складно. Нас влаштовувала навіть не нічия, а лише перемога, адже всі ми розуміли, що в останньому турі нічого вже не вирішувалося. Напевно, тому я й був розчарований.

- Поклавши руку на серце, ви погоджуєтеся з тим, що «Шахтар» міг виграти із більшим рахунком?

- Так, «Шахтар» міг виграти і з більшим рахунком, але так само і ми могли схилити шальки терезів на свій бік. Це футбол. «Шахтар» не забив із пенальті, арбітр не поставив пенальті на нашу користь в першому таймі, коли Кучер зіграв рукою. Але це все нюанси футболу, і я вважаю, що суддя впорався з таким напруженим матчем. Ще раз вітаю «Шахтар» із чемпіонством.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер