Ігор Суркіс: «Газзаєв поставив за мету вийти з групи»

Після матчу з «Рубіном» першим до журналістів вийшов президент «Динамо» Ігор СУРКІС. Він не приховував задоволення результатом і грою своєї команди, про що розповів журналістам:

- Слава Богу, для нас все склалося найкращим чином, оскільки команда «Рубін» дуже добре грає в обороні. Обіграти її можна, тільки «включаючи» швидкісні якості, що наша команда сьогодні і зробила.

- Як вам гра Шевченка?

- Абсолютно нормально, він грав на команду. Але слід врахувати, що Андрій діяв трохи не на тій позиції, до якої звик. Такий задум тренера, він має звільняти фланг. Мені здається, в першому таймі в нас не було флангових швидкостей, оскільки швидкі Ярмоленко та Маграо закривали цю зону один одному. А коли звільнився простір для Маграо і вийшов Гусєв, суперник не розумів, кого тримати. Шевченко йшов у середину, фланги залишалися вільними, а коли команда біжить по флангах, її дуже важко зупинити. Ви ж бачите, що структура гри «Динамо» повністю змінилася. За Сьоміна ми грали в інший футбол – короткі передачі, розіграш м'яча. Така концепція тренера, і вона приносила результат. А це наш, динамівський футбол, який ми завжди сповідували, тобто, швидкий перехід від оборони до атаки й активне використання флангів. Вважаю, саме це команда сьогодні і продемонструвала, особливо, у другому таймі.

- Здалося, до перерви «Динамо» «стояло»…

- Просто все було настільки закрито, що футболістам не було куди бігти. Причому закрито нашими ж гравцями. Ви, напевно, помітили, що Маграо дуже швидкий, тому йому потрібно дати простір. А якщо він упирається не тільки в чужих, але й у наших футболістів, дуже важко грати. У другому ж таймі все було зроблено тактично грамотно, можливо, це була задумка головного тренера. Якщо це так, то вона геніальна.

- Який гол вам сподобався більше за інші?

- Всі, в тому числі й Юссуфа, який, як ви бачите, в основному грає в Лізі чемпіонів.

- З такою грою можна на рівних протистояти «Барселоні» та «Інтеру»?

- Протистояти можна будь-якій команді. Головне – самовіддача, а з цими командами вона має бути просто позамежною. Не потрібно нікого боятися. Інакше, краще на гру не виходити.

- Після першого матчу ви поставили перед командою якісь завдання?

- Їх ставить Валерій Георгійович, а я завжди підтримую. Наскільки знаю, він поставив за мету вийти з групи.

- Можете пригадати, коли востаннє «Динамо» забивали три м'ячі в груповому турнірі?

- Я особливо статистикою не займаюся, але пам'ятаю, що вдома ми обіграли «Байєр» з рахунком 4:2. Більше не пам'ятаю. Очевидний прогрес.

- Ви відзначили хорошу оборону «Рубіна». Можна сказати, що найважчим відрізком був період після пропущеного м'яча і до першого забитого?

- Так, ми розкривалися, а вони добре грали на контратаках. Футболісти суперника дуже швидко біжать і переходять від оборони до атаки. Очевидно, така концепція тренера. Якщо ж будуть розриви і гра на всю ширину поля, не можна нічого зробити з жодною командою, тому нам і довелося нелегко. Але динамівська оборона сьогодні зіграла просто блискуче. Окрім забитого м'яча, суперник майже нічого не створив біля наших воріт. Ми не бачили таких сейвів Шовковського, як у грі з «Металістом». Так, напівнебезпечні моменти начебто були, але з них «Рубін» нічого не «вичавив».

- Після цієї перемоги футболісти заслужили на додаткові преміальні?

- Вони їх не мають заслуговувати, оскільки всі преміальні прописані в контрактах. За три очки футболісти отримують 50% від надходжень УЄФА, а за вихід з групи також передбачена стаття прибутків. Не варто про це говорити. Вони заробили достатню кількість грошей – 400 тисяч євро на команду, вважаю, це хороші преміальні. Я не казав і не буду казати, що наша команда грає без грошей. Професіонали б'ються і вмирають на футбольному полі за результат. Вони виграли, показали хорошу гру і мають отримати за це винагороду, тим паче, що гроші платить УЄФА.

- Ви були на передігрових установках Газзаєва?

- Ні, я не буваю присутнім на них, також не заходжу до роздягальні команди. Востаннє це робив за Валерія Лобановського. Якщо Валерій Георгійович скаже мені, що потрібно заходити, я це буду робити. Командою керує тренер, а я маю створити умови і робити все від мене залежне, щоб був хороший мікроклімат і вона нічого не потребувала.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер