Ігор Суркіс: «Газзаєву довіряв, довіряю і буду довіряти»

Ігор Суркіс: «Газзаєву довіряв, довіряю і буду довіряти»

Президент «Динамо» Ігор Суркіс залишився не задоволений нічиєю в поєдинку з «Аяксом», але висловив упевненість, що вся боротьба попереду:

- Результатом я не зовсім задоволений. Що можна казати з приводу гри, якщо ми майже весь другий тайм грали вдесятьох? Слава Богу, що в такій ситуації зрівняли рахунок. Матч-відповідь в Амстердамі потрібно буде зіграти на межі можливостей. Утім, навіть якщо б ми виграли 1:0, потрібно було б забивати на виїзді, адже «Аякс» – команда, яка може відзначитися з «нічого». Протистояння триває, чекаємо на другий поєдинок через тиждень.

- Ви на таку гри чекали сьогодні?

- Я розумів, що вона буде такою, а не як з бельгійцями, все ж таки, «Аякс» це не «Гент». Голландці накривають гравців на кожному сантиметрі поля, не дають розвернутися. Незабаром наберуть оптимальні кондиції ті футболісти, які не грали, і все буде гаразд.

- Оцініть дебют Коваля та Андре.

- Максима можна оцінити гідно, він зайвий раз продемонстрував, що йому не властива знервованість у воротах. Вважаю, він врятував у першому таймі та в другому відстояв надійно. Стосовно Андре сказати складно, оскільки він грав лише хвилин 15. У принципі, в одному з моментів на ньому був очевидний фол останньої надії, коли йому не дали вийти віч-на-віч. Тепер йому потрібно адаптуватися. Гадаю, це те підсилення, яке, можливо, допоможе нам пройти «Аякс».

- Як вам заміни, коли за нічийного рахунку Газзаєв замість атакуючих гравців Шевченка та Гусєва випустив захисників?

- Гусєв сам попросив заміну, а Шеву поміняли стратегічно, адже якби ми пропустили другий м’яч, шансів на позитивний результат уже б не було. А так, уся боротьба ще попереду.

- Гармаш не перетворився на антигероя?


- Це питання досвіду. Денис – молодий хлопець, що його тепер «вбивати»? Цього не можна робити, тому що в нього не буде шансів, навпаки, потрібно давати йому дорогу. Він не стримав емоції, йому потрібно було обережніше грати. Але він, очевидно, так не може, йде у кожне зіткнення і боротьбу. Це межа концентрації і самовіддачі. Було б у нього більше досвіду, порушення в центрі поля він би не зробив. Але те, що сталося, вже не зміниш, а хлопця потрібно підтримати, він боровся і прагнув. Сьогодні грали молоді 20-річні хлопці – Андре, Гармаш, Коваль. Сподіваюся, незабаром Мілевський приведе себе до ладу, і Нінкович відновиться, тому дамо бій «Аяксу». Запевняю вас, там буде трохи легше.

- Ви погоджуєтесь, що команда «буксує» – програли «Ворсклі», нічия вдома з «Аяксом»…

- Будь-які команди «буксують», немає таких, які постійно перемагають. Значить, така смуга, потрібно щось робити. Звичайно, нам хотілося б сьогодні обіграти «Аякс» 5:0 і радіти. Але «Аякс» – є «Аякс».

- Газзаєву ви продовжуєте довіряти?


- Я довіряв, довіряю і буду йому довіряти.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер