Ігор Суркіс: «Група важка, але нічого страшного в цьому немає»

Відразу ж після закінчення процедури жеребкування групового раунду Ліги чемпіонів, яка відбулася в конференц-залі «Гримальді Форум» у Монако, прес-служба клубу в телефонному режимі поспілкувалася з президентом ФК «Динамо» (Київ) Ігорем СУРКІСОМ.

- Ігоре Михайловичу, як би ви прокоментували результати жеребкування для київського «Динамо» ось зараз, через кілька хвилин після закінчення процедури?

- Це група чемпіонів - я би так сказав. У ній усі команди – чемпіони своїх країн.

«Барселона»? Рекомендацій ця команда не потребує, правильно? До речі, завтра (в п'ятницю – Пр.-сл.) з подвоєною і потрійною енергією вболіватимемо за донецький «Шахтар» у його матчі з «Барселоною» за Суперкубок УЄФА. Якщо донеччани переможуть барселонців, то й нашим хлопцям ще раз можна буде нагадати, що непереможних команд немає. Логічно?

«Інтер» - чемпіон Італії, а італійський чемпіонат один із найсильніших в Європі. В цій команді працює великий тренер, але й у нас теж працює великий тренер, який здобував гучні перемоги в Європі.

«Рубін» (Казань) – зустрічі з ним матимуть особливий підтекст у тому плані, що ще раз зможемо порівняти рівні українського та російського чемпіонатів, про що ми багато говоримо і про що пишуть у пресі.

Одним словом, група важка, але нічого страшного в цьому немає. Ми все одно незмінно ставимо найвищі завдання перед командою. Інша справа, виходить їх вирішувати чи ні.

- У вашому голосі ми чуємо оптимізму значно більше, ніж песимізму.

- Знаєте, якщо я посипатиму голову попелом у цій ситуації, то який же тоді я буду керівник? Навпаки, я маю випромінювати впевненість для того, щоб ця впевненість - і від президента, і від головного тренера - передавалася гравцям. Ми повинні доводити, що можемо виглядати пристойно на тлі таких сильних суперників і при цьому прагнути їх перемагати. Тоді наші футболісти будуть зростати в ціні й на них звертатимуть увагу сильні західні клуби. Як це відбулося у випадку з Дімою Чигринським із «Шахтаря». Адже не секрет, що багато наших гравців прагнуть до цього.

- Чи будете конкретизувати завдання на цей турнір перед командою?

- Конкретизувати буде наш головний тренер, коли все вивчить і поставить перед командою завдання, а я його повністю буду підтримувати.

- Чи можливе підсилення команди за рахунок нових придбань гравців?

- Цілком можливо. Хоча термін для цього залишається зовсім невеликим.

Прес-служба ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер