Ігор Суркіс та Юрій Сьомін: «На першому місці – честь клубу»

Ігор Суркіс та Юрій Сьомін: «На першому місці – честь клубу»

Після традиційної зустрічі з дітьми, які постраждали від аварії на ЧАЕС, що відбулася в конференц-залі стадіону «Динамо» ім. Валерія Лобановського, із журналістами поспілкувалися президент «Динамо» Ігор Суркіс та головний тренер Юрій Сьомін. Природно, не обійшлося і без питань про майбутній матч із «Шахтарем».

Ігор СУРКІС, президент «Динамо»:

- Додаткової мотивації для наших гравців у матчі із «Шахтарем» взагалі не має бути. На першому місці має стояти честь клубу. Вони мають пам’ятати, як 25 років тому, через кілька днів після страшної біди, що обрушилася на голови українського народу, видатна команда «Динамо» під керівництвом Валерія Лобановського блискуче переграла «Атлетико» та виборола Кубок Кубків. Нинішнє покоління має знати історію та розуміти, що гравці в Ліоні билися за честь клубу, при цьому розуміючи про ситуацію в рідному місті, в якому залишилися їхні сім’ї. Ми повинні в матчі з «Шахтарем» показати свою найкращу гру. Саме тут можна перевірити силу команди, її потенціал. Так склалося, на сьогодні «Шахтар» є лідером українського футболу. Раніше вони тягнулися за нами, зараз сталася зворотна ситуація. Ми повинні продемонструвати свої найкращі якості й не дати «Шахтарю» в Києві стати чемпіоном. Це вдарить по самолюбству гравців та престижу клубу. Вважайте, через вас я озвучив те, що хотів за кілька днів сказати гравцям на загальнокомандних зборах. «Шахтарю» зараз значно простіше – вони мають право на помилку. А ми – ні.

- Які зміни стануться в команді в міжсезонні?


- Мені складно зараз обговорювати трансферну політику. Лише Юрій Павлович знає ситуацію, він мені буде повідомляти, хто з гравців йому потрібен, а кого можна продати чи віддати до оренди. Сезон ще не завершився. Можу сказати, влітку закінчується контракт у Гіоане. Ми його відпустимо. Тіберіу виступає за молодіжний склад, а він хотів би грати на вищому рівні. Ми з ним обіймемося, потиснемо руку та скажемо велике спасибі за внесок до нашого клубу. Він справжній професіонал і дуже хороша людина. «Динамо» буде для нього завжди відчинене.

- Як ви оціните виступ молодіжної команди в нинішньому сезоні?

- Дуже погано, але потрібно врахувати, в команді грають п’ятнадцятирічні хлопці. У них є майбутнє. Вважаю, для них невдачі в окремих іграх – теж добре. Тренери мають визначитися, з ким продовжувати працювати, у кого є ті якості, які дозволять в майбутньому виступати в першій команді. А більш досвідчені молоді хлопці у нас грають у «Динамо-2».

* * *

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- Юрію Павловичу, футболісти «Шахтаря» кажуть, що їдуть до Києва за перемогою, завдяки якій зможуть оформити чемпіонство. Що ви скажете у відповідь?


- Що футболісти «Шахтаря» вважають за потрібне, нехай те й говорять. Я нічого не буду коментувати.

- У матчах з вашими командами хто-небудь оформляв чемпіонство?

- Чесно кажучи, не пригадаю, оскільки подібної статистики не веду. В основному ми звертаємо увагу на свої успіхи та набрані очки, а чужі намагаємося не брати до уваги. А матчі з «Шахтарем» завжди є для нас справжніми дербі.

- Святкування Пасхи позначилося якимось чином на підготовці команди до важливого поєдинку?


- Після гри з «Арсеналом», яка відбулася 23-го квітня, у команди були два дні вихідних. Подібну розкіш ми змогли собі дозволити вперше за останні два місяці. До самого плану підготовки у зв’язку зі святами жодних змін вносити не довелося.

- Усі футболісти готуються до майбутнього поєдинку?

- Усі живі-здорові. Сподіваємося, в наступні дні вдасться провести хорошу тренувальну роботу та своєю грою в матчі з «Шахтарем» порадувати своїх прихильників.

- Наскільки важлива підтримка глядачів?

- Вона дуже важлива для нас. Будемо сподіватися, що в такій важливій для нас усіх грі стадіон буде заповненим.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер