Ігор Суркіс: «Грою задоволений, результатом – ні»

Ігор Суркіс: «Грою задоволений, результатом – ні»

Після матчу з «Валенсією» першим до журналістів вийшов президент «Динамо» Ігор Суркіс. Він поділився своїми враженнями від матчу і розповів про плани на повторну гру.

- Вважаю, як для цієї пори року, наша команда грала на межі своїх можливостей. А в другому таймі, коли здавалося, що хлопці зловили кураж, вилучили Мілевського. Я дивився повтор, і вважаю, червона картка була абсолютно несправедливою. Якщо перше попередження за розмови з арбітром було обґрунтованим, то порушення правил не було взагалі. Навпаки, це іспанський футболіст збивав Артема, наступивши йому не на одну, а на обидві ноги. Тому потрібно було призначати штрафний удар у протилежний бік. А грати вдесятьох проти такої команди, як «Валенсія», дуже важко. Нічого, будемо битися в повторному матчі, для нас не все втрачено.

- Ви задоволені результатом?

- Я задоволений грою, а результатом – ні. Якби не вилучили Мілевського, гадаю, «Динамо» могло дотиснути іспанців. Наша команда відчула б упевненість. Дуже добре увійшов у гру Чернат, який диригував нашими атаками, та й Мілевський, і Кравець чудово розуміли його. Тому, якби ми грали в рівних складах, то результат був би зовсім іншим.

- «Валенсія» не завдала жодного удару по наших воротах...

- Іспанці взагалі за весь матч створили один момент біля наших воріт, і, скориставшись з нашої помилки, реалізували його. В тому моменті спочатку посковзнувся Несмачний, потім Гіоане не підстрахував... На жаль, у повторній грі не гратиме Мілевський, але цілком можливо, що на поле вийде Гільєрме, підтягнеться Гусєв, тому нічого страшного.

- А Бангура?

- Ісмаель, на жаль, ще не буде готовий до наступної гри. Кадрове питання стало для нас проблемою. Велика кількість футболістів травмована, тому довелося перебудовувати всю лінію оборони. Несмачний, вважаю, впорався, але позиція правого захисника – не його. Важко грати справа і весь час підправляти м'яча під ліву ногу.

- Ви задоволені суддівством?

- Дії арбітра я не коментую, але такого неподобства в Києві я давно вже не бачив.

- Як, на ваш погляд, зіграв сьогодні Кравченко?

- Абсолютно нормально. Він вийшов на поле у зв'язку з кадровими проблемами і діяв не на своїй позиції. Він, звичайно, має грати під нападниками. А Нінкович вийшов на 25 хвилин і зробив все, що міг. Сьогодні Юрій Сьомін зробив усе можливе, щоб команда виглядала гідно. «Динамо» грало організовано й, найголовніше, продемонструвало зуби. «Валенсія» справді нічого не створила біля наших воріт. Напевно, правильно, що ми грали обережно, такою була стратегія. В разі поразки можна було й узагалі поховати всі шанси на вихід до наступної стадії Кубка УЄФА. А так у нас ще є тиждень плідної підготовки для вдалого результату.

- Коли ми побачимо Гільєрме?

- Гадаю, він гратиме у повторному матчі.

- Можете назвати головний козир, який зіграє за «Динамо» у Валенсії?

- Потрібно добре підготуватися і боротися до кінця, проявивши спортивну злість. Плюс гратиме Алієв, тому, гадаю, в нас є хороші шанси виступити на виїзді позитивно. Хоча рахунок першої гри, звичайно, не дуже прийнятний. Стратегічно краще було б зіграти 0:0. Але в будь-якому випадку, навіть вигравши 1:0 сьогодні, «Валенсії» необхідно було б забивати. Вчора я сказав, що нічиєю буду незадоволений, оскільки необхідно зробити певний завдаток. Але результат не змінити, на виїзді будемо грати за цим рахунком. Якщо складеться – добре, якщо ні – будемо мати урок з того, що станеться.

- Із яким настроєм «Динамо» полетить до Іспанії?

- Із бойовим.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер