Ігор Суркіс: «Випробування долею перед матчем зі «Спартаком»

Ігор Суркіс: «Випробування долею перед матчем зі «Спартаком»

Після матчу з «Дрогедою» журналісти попросили прокоментувати поєдинок президента «Динамо» Ігоря Суркіса.

- До 85-ї хвилини гра складалася більш-менш нормально, а потім в хід пішов "Валідол", "Валокордин" і т.д.

- Юрій Сьомін говорив про те, що команді не вистачає дисципліна. Як боретеся з цим?

- За це відповідає головний тренер, тому він і займається подібними питаннями.

- Останнім часом «Динамо» грає в короткий пас через центр, така манера гри схожа на спартаківську. Як ви вважаєте, вона може принести нам успіх в поєдинку з москвичами?

- Це питання потрібно ставити не мені, а нашому тренеру. У Москві можна зіграти з одним нападником. Але найголовніше – досягти позитивного результату. Я вважаю, що «Спартак» ми зобов'язані проходити, це мають розуміти і футболісти. Що буде далі – подивимося.

- А особисто вам подобається така манера гри?

- Мені завжди подобалася надійна гра київського «Динамо». Це, перш за все, стосується оборони. В такому разі достатньо створити лише два-три моменти, як це зробив, наприклад, «Металіст», щоб виграти. А що таке феєрична, весела, життєрадісна гра, я не розумію. Я розумію такий стиль гри, який сьогодні продемонструвала «Дрогеда». Нікому невідома команда, вийшла на полі, билася до кінця і могла виграти та стати героєм нації. А ми б говорили, що у нас взагалі немає команди. Можливо, для нас це своєрідне випробування долею перед матчем із «Спартаком». Я так само засмучений, як і вболівальники.

- Коли гравці «Дрогеди» йшли з поля, наші вболівальники їм аплодували…

- І правильно робили, оскільки ірландці показали, що можна битися, боротися і вигравати у будь-якої команди, навіть вищого класу. Сьогодні вони могли нас обіграти.

- Що можете сказати про воротарську позицію?

- Вона залишається проблемною. Але, гадаю, після цього матчу, коли Шовковському дали відпочити, він надалі проявить себе, оскільки заміни йому я поки не бачу.

- Але в Україні ж є хороші воротарі?

- Є, але на сьогоднішній день вони всі в «Шахтарі».

- Прокоментуйте ситуацію з Каліниченко. Юрій Сьомін сказав, що він не входив у сферу інтересів «Динамо»…

- Він же не фланговий гравець, а креативний. Це футболіст, який грає в стилі Нінковича. Мілош – молодий гравець, який має прогресувати. Зараз він достатньо добре грає. Крім того, у нас є Алієв. А справді фланговий гравець нам би не зашкодив. Але ми ж не можемо зараз придбати такого футболіста, адже через два місяці відновиться Гусєв, і когось з них доведеться садити на лавку запасних. Тому потрібно чекати, а також прикласти всі зусилля й можливості, щоб вдало зіграти зі «Спартаком». Померти, але пройти далі.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер