Ігор Суркіс: «Хороша гра запам'ятовується за позитивного результату»

Ігор Суркіс: «Хороша гра запам'ятовується за позитивного результату»

Незважаючи на поразку в грі з «Порту», президент «Динамо» Ігор Суркіс знайшов у собі сили відповісти на питання журналістів.

- Посилатися на те, що нам не пощастило, я б не став, - ділиться враженнями Ігор Михайлович. – Це футбол. Ми не забили, а нам забили. Гадаю, не вистачило концентрації на останніх хвилинах. За рахунку 1:1 було зовсім необов'язкове всією командою йти вперед і прагнути виграти. Шанси на вихід з групи залишаються і зараз, але ситуація значно ускладнилася. Тільки що розмовляв з лікарями, вони сказали, що вже тренується Юссуф і, цілком можливо, незабаром гратиме Гусєв. А це відчутне підсилення. Я сподіваюся, що і Корреа найближчим часом буде в повній бойовій готовності. Грати 11-ма футболістами в Лізі чемпіонів дуже складно. Сьогодні посилитися нам було ніким. Можна було випустити Черната, але, враховуючи габарити гравців «Порту», нам слід було, перш за все, думати про те, як захистити свої ворота. Тепер потрібно все переосмислити. Звичайно, дуже прикро програвати на останній хвилині в поєдинку, де ми не мали зазнавати поразку. Сьогодні на полі була команда і всі бачили, що вона билася з першої до останньої хвилини. Хлопцям потрібно стійко перенести поразку і найголовніше - не «поплисти», а боротися далі.

- Здалося, що малюнок гри порушила вимушена заміна Гіоане…

- У перерві Тіберіу сказав, що він не може продовжувати гру. Але Юрій Павлович попросив його протриматися ще хвилин 15. Такою була стратегія, адже Гіоане закривав ліву зону і, окрім потрапляння в стійку в першому таймі, у «Порту» моментів більше не було. А що стосується стандартів, ми знову наступаємо на ті ж граблі. Потрібно не падати духом, а все осмислити. В усякому разі, мені, як президенту клубу, за сьогоднішню поразку не соромно. Я бачив команду, яка боролася до кінця і впевнений, буде це робити в Лондоні і в матчі з «Фенербахче» вдома. Сьогодні турецька команда також отримала шанс боротися за вихід з групи.

- Ви, напевно, розраховували на інший результат?

- Авжеж. І не тільки я, але і команда. Ми могли на 90% оформити вихід з групи. Як було б далі, я не знаю, але плей-офф є плей-офф, він складається з двох матчів. Тому дуже шкода, що нам сьогодні не вдалося хоча б зіграти внічию.

- Ви не здивувалися, що саме Алієв змістився вліво, на місце Гіоане?

- Я б не здивувався, навіть якщо Алієв грав центрального захисника. Адже я не тренер. Напевно, Саша отримав таке завдання від Юрія Сьоміна і виконував його. Вважаю, що ту агресію, яку команда проявила за рахунку 1:1, можна було продемонструвати, коли ми вели 1:0. Забити другий гол і таким чином «добити» «Порту». Потрібно було не боятися, тим паче, що момент для цього був у другому таймі, коли не забив Алієв. В принципі, Мілевський зробив все для того, щоб він реалізував цей шанс. Саші потрібно було просто покласти корпус в один бік і вдарити в дальній кут. Він міг це зробити, про що сказав у роздягальні.

- Напевно, більше агресії треба було проявити і в тому епізоді, коли нападник 40 метрів тягнув м'яча, а потім віддав голеву передачу?

- Його треба було просто смикнути за футболку, і все було б нормально. Це футбольні хитрощі, які треба використовувати. Гравці «Порту» не соромилися це робити, тому й отримали більше карток, ніж ми. Смикнув би за футболку, можливо, було б вилучення. Але гола б точно не було.

- «Динамо» заразилося у «Шахтаря» прокляттям останніх хвилин?

- Я не коментуватиму гру «Шахтаря». Знаю тільки одне: сьогодні на полі була команда, команда «Динамо», яка боролася з першої до останньої хвилини і хотіла порадувати вболівальників хорошою грою. Вдячний усім, хто нас сьогодні підтримував. Але хороша гра запам'ятовується при позитивному результаті. Можна погано грати і виграти, тоді вболівальники пробачать. Вважаю, найголовніше, щоб була гра і була команда. А програють всі - непереможних команд не існує. "Реал" сьогодні теж програв «Ювентусу» 0:2.

- Поразка не вдарить по команді психологічно? Що потрібно робити, щоб не пропускати голи на останніх хвилинах?

- Я не тренер, це вам краще запитати в Юрія Павловича. Від себе я зроблю все можливе в цьому відношенні. Сьомін – досвідчений наставник, який зуміє за короткий час привести команду до потрібної кондиції. До 25-го листопада вона буде в повній бойовій готовності.

- Ваш прогноз – «Динамо» вийде з групи?

- Я прогнозів не роблю, але мені б цього дуже хотілося.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер