Ігор СУРКІС: «Цю перемогу потрібно розділити навпіл із нашими вболівальниками»

Ігор СУРКІС: «Цю перемогу потрібно розділити навпіл із нашими вболівальниками»

- Нарешті, вперше за п'ять років чемпіонство в Києві! Перш за все, я вітаю наших уболівальників, які несамовито підтримували команду протягом усього сезону: на матчі Ліги Європи та ключові поєдинки чемпіонату збиралося по 60 із гаком тисяч глядачів. Тож я дуже вдячний нашим уболівальникам – цю перемогу потрібно розділити навпіл із ними. Всіх ще раз вітаю з чемпіонством, з золотими медалями! Але на цьому зупинятися не будемо, сезон триває, будемо намагатися покласти золоті медалі до Кубка України.

- Усвідомлення того, що сьогодні в разі перемоги «Динамо» стане чемпіоном, накладало певний тягар?

- У нас був такий запас, що, думаю, хлопці не хвилювалися за підсумковий результат. Вони хотіли за присутності понад 50-ти тисяч глядачів здобути цю перемогу, що їм і вдалося. «Дніпро» же, як сказав Мирон Маркевич, поставив усе на фінал Ліги Європи. І це природно, напевно, так би зробив будь-який тренер, адже можна погнатися за двома зайцями й не виграти нічого. Є фінал Ліги Європи, де можна здобути пряму путівку до Ліги чемпіонів. Враховуючи, що Мирон Богданович – досвідчений тренер та хороший мотиватор, напевно, на це він і налаштовує свою команду. Сьогодні дніпропетровці продемонстрували свої сильні якості. Вважаю, якби сьогодні вийшли на поле всі основні гравці, нам було б значно легше. Але грали ті, хто хотів довести свої претензії на основний склад. Та той же Безус... я давно не бачив такого Безуса: всі 90 хвилин із першої до останньої секунди «орав поле» та міг відзначитися. Від усієї душі та серця бажаю «Дніпру» 27-го травня виграти Лігу Європи.

- Віду можна назвати паличкою-рятівницею - вже не вперше забиває у важливих матчах. Або необхідно відзначити всю команду?

- Безумовно, всю. Хлопці боролися з першої й до останньої хвилини. Вони розуміли, що чемпіонство в цьому сезоні вони вже не втратять, але хотіли поставити жирну крапку саме у сьогоднішньому матчі. Тому була нервозність. Не має значення, хто забив – Віда або хтось інший. Домагой молодець, завжди забиває в найвідповідальніших матчах – «Шахтарю» та минулого року на Кубок два м'ячі... Він – боєць, у нас у команді такі всі хлопці. Вони хочуть радувати вболівальників своїми перемогами.

- Сергій Ребров – натхненник цього чемпіонства?

- Так, я тільки но казав у роздягальні, що Сергій Ребров був гравцем-переможцем та не розумів, що таке друге місце або що значить грати в будь-якому турнірі та не виграти його. Він і тренер-переможець. Це початок його кар'єри, й я бажаю йому, щоб усе так тривало й надалі. Звичайно, будуть і чорні смуги, але їх потрібно вміти якомога швидше долати й прагнути до нових вершин та перемог. 30-го травня ми відзначимо чемпіонство на стадіоні з артистами, привітаємо команду – вона на це заслужила. А після цього будемо забувати про нинішнє чемпіонство та намагатися в наступному році радувати наших уболівальників новими досягненнями й знову стати першими.

- Завдання на частину сезону, що залишилася, – завоювати Кубок України?

- Ми дуже хочемо цього – й футболісти, й уболівальники. Було б добре покласти медалі до Кубка. Звичайно, ми будемо все для цього робити. Зараз у роздягальні хлопці облили один одного шампанським, і мені дісталося. Після завершення сезону поїдемо відзначати перемоги, які завоюємо цього року.

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер