Ігор Суркіс: «Команду потрібно підтримати та привітати»

Ігор Суркіс: «Команду потрібно підтримати та привітати»

Президент «Динамо» Ігор Суркіс після виїзної перемоги над «Літексом» (2:1) прокоментував матч, гру Мілевського та розповів про майбутнє придбання:

- Матч був важким, спекотна погода. Відчувається, що ми граємо через два дні на третій або через три на четвертий. Але перемога є перемога. Не все задовольнило головного тренера й самих хлопців, але перемогти сьогодні було важливо з психологічної точки зору. Всі ще перебувають під враженням непотрапляння до Ліги чемпіонів, у тому числі, головний тренер і я. Це, все ж таки, було для нас пріоритетним завданням. Крім того, відчувається відсутність у команді Гусєва та Шевченка. Гадаю, в Києві ми маємо зіграти сильніше й вийти до групового етапу Ліги Європи.

Робити аналіз матчу за гарячими слідами мені складно, головне, що виграли, команду потрібно підтримати і привітати. Хлопці зіграли на результат. Рахунок 1:1 також був би не найгіршим, а 2:1 – хороший заділ, щоб спокійно ставити крапку в Києві. Сподіваюся, надалі хлопці будуть грати значно краще, і радувати наших уболівальників.

- Суперник робив ставку на дальні удари та «стандарти»?

- Не забувайте, що «Літекс» грав удома, і робив це так, як ми йому дозволили. Пропустили необов’язковий гол – так можна бити багато разів, і не поцілити. В цілому, суперник у нас гідний, мотивований, чемпіон Болгарії. У них велика підтримка глядачів, тому нічого іншого не варто було очікувати. Кожен хоче показати себе по максимуму. Для «Літекса» потрапляння в Лігу Європи, як для нас – до півфіналу Ліги чемпіонів. Звичайно, у футболістів була колосальна самовіддача, вони робили все, що могли.

- Чи вдало, на ваш погляд, зіграв Мілевський, який узяв участь в обох забитих м’ячах?


- Мілевський – це частина команди, тому я би його не виокремлював, і не співав би йому дифірамби. Артем сьогодні зіграв на рівні, якому має грати завжди. Він старожил команди і має сильні якості, які повинен демонструвати в кожному матчі, а також не підводити команду. Це найголовніше.

- Як ви вважаєте, чи відчувають футболісти, що це останній рубіж, далі відступати нема куди?

- Складно сказати. Всі, передусім, відчувають велику психологічну відповідальність. Повторюся, непотрапляння до Ліги чемпіонів не компенсували навіть дві подальші перемоги в чемпіонаті. Зі спортивної точки зору неприйнятно, що «Динамо» вже другий рік не грає у найпрестижнішому клубному турнірі. Не кажучи вже про фінансову складову. Мене запитували, чому я не заходив до роздягальні? А мені й не треба було туди заходити – гравці мають самі зрозуміти й усвідомити, в якій команді грають. Навіть після сьогоднішнього матчу можу сказати, що багато футболістів не відповідають київському «Динамо». Їм потрібно замислитися. Мені ж залишається сподіватися на хорошу роботу селекції і тренерського штабу, щоб під час матчу не приймати валідол. Вважаю, всі хлопці мають замислитися, в якій команді вони грають. Намагатися грати ще краще, ніж сьогодні.

- Чи завершена для «Динамо» трансферна кампанія?

- Ні, найближчим часом «підпишемо» одного гравця, який підсилить нашу команду. Гадаю, це станеться у п’ятницю-суботу. Скажу відразу, це не крайній півзахисник.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер