Ігор СУРКІС: «Малими силами пройти «Борусію» не склалося»

Ігор СУРКІС: «Малими силами пройти «Борусію» не склалося»

- Коли рахунок став 2:0, за 15 хвилин до завершення матчу, суперник мав перевагу і, звичайно, з'явилося одразу хвилювання. Хоча й до цього розумів, що команда серйозна й їй втрачати нема чого. Хоча, якби Браун забив у першому таймі, все було б по-іншому. Слава Богу, що все закінчилося добре, ми в Лізі чемпіонів, із чим вітаю вболівальників. Сподіваюся, у групі все буде спокійніше. Щоб уболівальники не приносили із собою на стадіон валідол та корвалол, необхідно покращувати свою гру. Потрібно сміливіше грати перед своїми вболівальниками.

- Три роки без Ліги чемпіонів. Наскільки це вплинуло на бюджет, репутацію команди?

- Я би казав не про гроші, а про репутацію команди. Лише через матчі Ліги чемпіонів, граючи з командами рівня "Борусії", можна говорити про рівень команди, тут можна зростати. Подивимося, хто нам попадеться у групі. Ліга Європи
хороший турнір, але практика показує, що там є самовпевненість. Начебто всі команди «по зубах», іде недооцінка суперника. Я вважаю, ця осінь буде вдалою для нашої команди, якщо ми покращимо якість гри. Я недарма повертаюся до цих інфарктних ігор. Навіть у 1999 році, коли ми в першому матчі програли "Спарті" 0:1, а потім за дві хвилини до завершення матчу забив Шевченко, далі ми пройшли по пенальті, а потім і дісталися півфіналу. Гра забувається, але факт є фактом ми потрапили до Ліги чемпіонів.

- Трансферну кампанію "Динамо" вже завершено?

- Так, залишилося лише кілька днів. Безперечно, хочеться, щоб ті новачки, які прийшли до команди, набрали необхідні кондиції. Хто не буде у збірній, зможе добре підготуватися до 17-го вересня, коли стартує груповий етап Ліги чемпіонів. Нам було дуже складно. Новачки так і не провели жодного повноцінного збору. Ми грали в жорсткому графіку й це
позначилося на команді. Сьогодні всі хлопці тримали в голові матч із "Шахтарем", це буде ключова гра чемпіонату. На жаль, малими силами пройти "Борусію" не склалося. Вибачаюсь, що не порадували вболівальників яскравою перемогою, але все одно порадували результатом виходом до Ліги чемпіонів.

- У неділю до Донецька на гру «Шахтар»
«Динамо» ви плануєте полетіти?

- Поки я полечу на жеребкування, а потім вирішу, чи летіти або ні до Донецька. Це буде цікавий матч. Подивимося команди, які грають у Лізі чемпіонів, на якому рівні ми перебуваємо. У нас добігає кінця важкий цикл. "Шахтарю" буде легше, вони безпосередньо потрапили до Ліги чемпіонів та цілеспрямовано в тижневому циклі готувалися до кожної гри. Вони будуть свіжішими, але й у нас достатньо футболістів. Тож, якщо ми зможемо оновити склад, дамо їм бій.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер