Ігор Суркіс: «Березень провели на хорошу «п'ятірку»

Ігор Суркіс: «Березень провели на хорошу «п'ятірку»

Після матчу з «Арсеналом» президент «Динамо» Ігор Суркіс поділився враженнями про матч, підбив підсумок місяця і розповів про плани команди на найближчий час:

- Зараз варто говорити не про це дербі, а про місяць, який йому передував. Він був для «Динамо» важким. Команда зіграла величезну кількість матчів, і зараз можна сказати, що ми вийшли на європейський рівень проведення поєдинків, оскільки «Динамо» грає двічі на тиждень, тобто кожні три-чотири дні. Сьогодні в жодному разі не можна було втрачати очки, щоб не допустити нервової кінцівки чемпіонату. Ми рухаємося до поставленої мети – виграти цього року чемпіонат, поборотися за національний Кубок і Кубок УЄФА. Після матчу з «Арсеналом» дехто з хлопців два-три дні відпочине, головний тренер на кілька днів поїде до Москви. Я вважаю, що цикл проведений на хорошу «п’ятірку». Будемо сподіватися, що наступний місяць буде таким же.

- Можна сказати, що сьогодні «Динамо» обіграло суперника на класі?

- Справді, всі емоції залишилися в Харкові, де насправді був трилер. Могло пощастити «Металісту», але позначився наш досвід і довга лавка запасних. Зверніть увагу, яка кількість здорових і готових грати футболістів останнім часом залишається в запасі – Кравченко, Гіоане, Шацьких, який навіть не потрапляє до заявки, готується Діого Рінкон. Гільєрме вчора зіграв за молодіжну команду. Також не забувайте, що в блискучому стані знаходиться Зозуля. Говорять, погано, коли в тренера мало гравців. Але коли їх багато – це, напевно, ще гірше. Сьогодні Юрій Павлович не став нічого змінювати, щоб дати можливість футболістам довести до кінця розпочате. Я дуже радий за Сашу Шовковського, який відстояв «на нуль». Це додасть йому певної психологічної впевненості. Його в жодному випадку не можна списувати з рахунків. Шовковський є Шовковський, йому потрібно лише привести себе до нормального психологічного стану. Його колосальний досвід ще неодноразово стане в нагоді «Динамо».

- Перед поїздкою до Франції ключові виконавці отримають якийсь відпочинок?

- 5-го квітня ми граємо на виїзді з донецьким «Металургом». У цьому матчі, гадаю, Юрій Павлович отримає багато корисної інформації про гравців після матчів збірних, які зазвичай бувають дуже важкими. Ви знаєте, в нас майже вся команда роз’їжджається по своїх національних збірних, а на Україну чекає важкий матч у Лондоні. Але до поєдинку з «Парі Сен-Жермен» ми маємо підійти у всеозброєнні.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер