Ігор Суркіс: “Мелащенко з рахунків не списуємо”

Ігор Суркіс: “Мелащенко з рахунків не списуємо”

У понеділок у ефірі програми “Проект F” (телеканал “Інтер”) президент київського “Динамо” Ігор Суркіс відповів на питання щодо трансферної політики клубу. Пропонуємо вашій увазі стенограму інтерв'ю.

-Чому Лідсон не став динамівцем?
-Коли Лідсон прибув для підписання контракту, його агенти повідомили, що він має повернутися до Бразилії, ще раз усе зважити і порадитися з сім’єю. У відповідь я намагався пояснити, що подібне ми не можемо собі дозволити – триває підготовка до Ліги чемпіонів, у розпалі чемпіонат і за ті гроші, які ми за нього пропонуємо і ту зарплатню, яку я готовий йому виплачувати, він повинен залишитися. Зустрівши нерозуміння, я зрозумів, що цей футболіст ніколи не адаптується в “Динамо” і упродовж десяти хвилин відмовився від ідеї укладання контракту з Лідсоним. Адже важливо придбати не лише класного футболіста, але й гарну людину.

-Дійсно, що “Динамо” цікавиться Венглинським?
-Венглинський – класний футболіст, але я не звертався до дніпрян і не розмовляв ані з Кучеревським, ні зі Стеценко з приводу повернення нападника у “Динамо”. Можливо, з часом ми звернемося з такою пропозицією до “Дніпра”, якщо Олег і надалі демонструватиме подібну результативність.

-Чи будуть у літнє міжсезоння інші придбання?
-Ми слідкуємо за багатьма футболістами. Сьогодні Йожеф Сабо вилетів до Австрії переглянути ще одного нападника, гравця збірної Хорватії. Якщо вердикт Сабо буде таким, що цей футболіст підходить “Динамо”, ми будемо вести з ним переговори.

-Останнім часом Мелащенко активно цікавиться “Дніпро”…
-Дніпропетровці переконують, щоб ми відпустили Мелащенко. Можливо, як і Венглинський, у них Сашко, заграв би з новою силою, так, як він два роки тому грав у “Динамо”. Але ми вважаємо, що, працюючи на тренуваннях і виконуючи все те, що рекомендує тренерський штаб, Мелащенко повинен вийти на той новий якісний рівень, який у нього вже був. Ми в жодному разі Мелащенко з рахунків не списуємо.

-Чи можливе повернення до Києва Сергія Реброва?
-Вважаю, насамперед, у самого Реброва має виникнути бажання знову стати гравцем “Динамо”. Поки він мені не дзвонив. Якщо у нього виникне таке бажання, я готовий вступити у переговори з Ребровим та його клубом.

-Вважаєте, що трансфер Гусєва став одним з найкращих у міжсезоння?
-У тренувальному процесі і в перших іграх чемпіонату України Олег показує, що в нього є величезне бажання грати і доказувати свої претензії на місце в основному складі. Те, що він має потенціал і бажання працювати, ми не сумніваємося – це було видно ще у минулорічних іграх за “Арсенал”. Завдання наших тренерів – цей потенціал розвинути, зробити з нього гравця міжнародного класу. У нього є усі дані, щоб стати таким футболістом. Тільки в цьому випадку, можливо, Гусєв заявить о собі не лише в “Динамо”, але й заграє у якомусь серйозному європейському клубі.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер