Ігор СУРКІС: «Сподіваюся, чемпіонат буде прогресувати»

Ігор СУРКІС: «Сподіваюся, чемпіонат буде прогресувати»

- Ігоре Михайловичу, яка ваша думка з приводу першого пенальті?

- Мені складно сказати, оскільки я зверху дивився, потрібно подивитися повтори. Три пенальті було. Перший, по-моєму, був, рука була. Емоції? Виграли, перший тайм був важкий. Помітно, що команда втомилася, і ця перерва на матчі збірних піде на користь тим, хто не поїде до збірних.

- Шість матчів команда вже не програє і не пропускає. Що говорили гравцям у роздягальні?

- Нічого, ми домовилися зустрітися з тренерами завтра-післязавтра і переговорити, оскільки є така можливість під час паузи. Привітав хлопців із перемогою.

- Звідки така надійність в обороні?

- Напевно, це питання потрібно задати тренерам. Михайличенко працював ще з Лобановським. Це футбольна філософія. Надійність в обороні - передусім. Усе інше - потім. Свій момент ми реалізуємо навіть за поганої гри. Природно, якщо ти не пропускаєш - ти не програєш. Потрібно реалізовувати свої моменти. Хотілося б, звичайно, більш цілісний, видовищний футбол у двох таймах. На все свій час.

- Вийшов на поле Цитаїшвілі...

- Ось, йому дали шанс, і я вважаю, він ним скористався, навіть незважаючи на те, що не забив у тому моменті. Вважаю, що в таких матчах того ж Цитаїшвілі, Попова потрібно випускати раніше, щоб вони набиралися досвіду. Чемпіонами світу просто так не стають. Це майбутнє «Динамо». І, найголовніше, щоб вони це розуміли, і тим шансом, який їм дають, скористалися. Як цим шансом скористався Миколенко. Ми не уявляємо «Динамо» без Миколенка, а йому всього лише 19 років. Він стає мужиком, у нього велике майбутнє.

- Ви можете порівняти цей чемпіонат України з попереднім? Чи виріс рівень першості?

- З тими командами, з якими ми грали останнім часом - вони грають у футбол. Вони почали грати у футбол, намагаються знайти щастя біля чужих воріт. І нам тоді легше розкривати цю оборону. Покращуватиметься рівень життя - буде поліпшуватися наш футбол. Я в це вірю. Можливо, тоді і футболісти більш класні захочуть до нас їхати. Сьогодні запросити футболістів у наш чемпіонат дуже складно, не хочуть їхати. Сьогодні все читається в інтернеті за секунду, матч можна подивитися у повторі. Сподіваюся, чемпіонат буде прогресувати, а поки потрібно сподіватися на своїх молодих хлопців, таких, як Попов, Супряга. У команді U-19 грають хлопці з U-17, думаєш, кого не візьми - той би і заграв. Потрібно, щоб вони росли і прогресували.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер