Ігор СУРКІС: «Нам дістався один з найсерйозніших суперників, якого ми збираємось подолати»

Ігор СУРКІС: «Нам дістався один з найсерйозніших суперників, якого ми збираємось подолати»

- Які думки були першими, коли жереб звів «Динамо» і «Борусію»?

- Згадав чудові матчі команд в Кубку чемпіонів наприкінці 70-х років, гру видатного воротаря Євгена Рудакова, якого, на жаль, разом з нами вже немає. В принципі, суперник - як суперник. Якщо ми хочемо грати в групі Ліги чемпіонів - повинні ставити перед собою максимальне завдання і виконувати її. Таке ж завдання, напевно, поставлене ​​і перед «Борусією».

- Особисто у вас перед жеребкуванням «Борусія» входила в список небажаних суперників?

- Ні. Особисто я відчував, що нам дістанеться саме «Борусія». У літаку після «інфарктного» матчу в Голландії я сказав, що нам дістанеться «Борусія». Так воно і сталося, але ми ніколи не дізнаємося, було б нам легше чи складніше з іншими чотирма командами. На кожного суперника потрібно налаштовуватися, що сильніший подразник - то краще. Єдине, хлопцям потрібно налагодити гру, проявити свої найкращі якості. Думаю, будь-який з п'яти суперників нам по силам, в тому числі й «Борусія».

- Для «Борусії» матч з «Динамо» стане лише другим у сезоні. Це плюс для нас?

- Дивлячись як вони готувалися, які розставляли пріоритети. Буває так, що тренер підводить гравців до конкретного матчу. Але я ще не бачив тренера, який без ігрової практики зумів підвести своїх підопічних до потрібних кондицій. «Динамо» важко входить у сезон, але мене це не дивує. Я багато років у футболі і чудово пам'ятаю, ще за часів Валерія Лобановського, повторний матч кваліфікації до Ліги чемпіонів проти «Спарти». Цей неймовірний м'яч на останніх хвилина у виконанні Андрія Шевченка. Якби ми тоді вилетіли, ніхто б і не сказав, що ця команда могла грати у півфіналі Ліги чемпіонів. Футбол - це результат. При цьому бажано показувати якісну гру. Складно розраховувати на переможний гол в кожному матчі на 90-й хвилині. Везіння, рано чи пізно, від тебе відвернеться. Але команда, яка б'ється до кінця і домагається бажаного, викликає до себе повагу. «Динамо» зараз потрібно налагодити контроль м'яча і показувати футбол, який радує глядачів, а не спалює їм нервові клітини. Я вважаю, нам попався один з найсерйозніших суперників, якого ми збираємось подолати.

- Ви згодні, що, як і в попередньому раунді, пара за участю «Динамо» виглядає найсильнішою?

- Однозначно. Ми будемо серйозно вивчати свого суперника, він буде займатися тим же. У «Борусії» для цього більше можливостей, адже у нас попереду два матчі в чемпіонаті України. Наскільки знаю, Сергій Ребров вирушить на найближчий матч «Борусії». Тренери будуть вивчати суперника і налаштовувати команду на успішний виступ.

- Після жеребкування у вас відбулася розмова з Юрієм Сьоміним. Про «Борусію» говорили?

- Обговорили робочі моменти. Бажано, щоб ми грали 22-го серпня, а не 21-го. Тоді буде більше часу гравцям на відновлення. Але це залежить не від нас, а від УЄФА. Домовилися зустрітися з Юрієм Павловичем вже після матчу з «Волинню». Виникнуть питання - будемо їх обговорювати і вирішувати.

Дмитро Шаповал

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер