Ігор Суркіс: «Не розібралися з нападниками «Інтеру»

Після матчу з «Інтером» футболісти «Динамо» неохоче погоджувалися спілкуватися з пресою. Частково їхні обов’язки взяв на себе президент клубу Ігор Суркіс, який прокоментував гру, пояснив причини поразки і поділився планами на найближче майбутнє:

- Грати потрібно з першої до останньої хвилини, - зазначив Ігор Михайлович. – «Інтер» скористався недбалістю нашої гри в обороні на останніх хвилинах, а воротар не врятував. Це стало визначальними чинниками нашої поразки.

- Із трибун здалося, що в другому таймі «Динамо» підсіло фізично…

- Складно сказати. Можливо, ми сіли глибоко, але це не означає, що команда не могла продовжувати грати в тому ж ключі, в якому вона грала до перерви. Валерій Георгійович зробив заміну, знявши Мілевського і наситивши середину поля. Напевно, була задумка зіграти на контратаках. Але Моуріньо випустив три нападники, з якими ми не розібралися. Це футбол, потрібно витягувати уроки. Якщо ми хочемо чогось досягати, потрібно проаналізувати гру і надалі викоренити нашу хворобу пропускати на останніх хвилинах.

- Чекали, що казанці наберуть стільки очок у матчах з «Барселоною»?

- «Рубін» - чемпіон Росії, а це говорить багато про що. Ми виграли у нього перший матч, але зараз всі перемкнуться на збірну. Потім у нас буде два дні, щоб підготуватися до гри з «Шахтарем» і налаштуватися на «Рубін». На нас чекає виїзна гра, від якої багато в чому залежатиме, скільки очок ми наберемо і на якому місці в результаті опинимося. Сьогодні в нас була можливість заробити хоча б одне очко. Шкода, що ми її не використали.

- Що ви сказали хлопцям у роздягальні після матчу?

- Нічого. А що в таких випадках можна говорити? Всі засмучені. І я, і гравці, така наша доля. Потрібно пережити цей шок, можливо, комусь із футболістів подумати, і не спати цієї ночі. Всі розуміють ступінь відповідальності, яка лежить на хлопцях перед уболівальниками, які прийшли підтримати команду в непростий час, пов’язаний із епідемією грипу і холодною погодою. Спасибі їм, сподіваюся, вболівальники зрозуміють, що на даний момент команда робила все, що могла. Але «Інтер» виявився сильнішим, і ми маємо це визнати. Потрібно рухатися далі, адже на цій поразці життя не закінчується. Футбол продовжується, на нас чекають відповідальні матчі збірної, за яку ми вболіватимемо всією країною. Потім – важкий цикл: ігри з «Шахтарем» і «Рубіном». У Казані буде вирішальний поєдинок. Він у будь-якому випадку був би таким, але якби ми сьогодні виграли, було б трохи простіше стратегічно.

- Яка ваша точка зору щодо перенесення 13-го туру чемпіонату України і непорозумінь між ФФУ й УПЛ?

- На мій погляд, зараз ми маємо робити все задля збірної, оскільки в наших руках унікальний шанс. Якщо Михайличенко, а це його ініціатива, для кращої підготовки команди попросив перенести тур, гадаю можна знайти час, коли його зіграти, щоб потім не посипати голову попелом. А головний тренер знатиме, що йому створили всі умови для плідної підготовки. Така моя позиція, сьогодні вся країна чекає виходу національної збірної на чемпіонат світу.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер