Ігор СУРКІС: «Потрібно виходити з кризи, вона глибока»

Ігор СУРКІС: «Потрібно виходити з кризи, вона глибока»

- Знаєте, я сьогодні хвилювався не за себе, а за команду, бо володіти територіальною перевагою, завдати більше 25-ти ударів по воротах та не забити – це говорить про те, що у гравців немає впевненості, перш за все психологічної. Цей гол був необхідний, тому що ми не просто потрапили до глибокої ями, до кризи, якщо хочете, а в ситуацію, з якої всі разом маємо виходити: я, як президент клубу, головний тренер та команда. Сьогодні не важливо було, з яким рахунком ми виграли – потрібно було перемогти, чого команда й досягла.

- Зміни у тренерському штабі «Динамо» мало хто зрозумів...

- Я хочу спростувати всі припущення з приводу того, що хтось когось виганяв або звільняв. Самі тренери, зібравшись, прийняли таке рішення, тому що для того, щоб якось підбадьорити команду, необхідно було щось змінювати. І Михайличенко, і Баль, і Роменський залишаються працювати на своїх контрактах у структурі клубу. Чим вони будуть займатися, ми найближчими днями вирішимо. Михайличенко вже має величезний, просто колосальний досвід роботи управлінцем. У нас є дитяча спортивна школа, є дубль, є команда U-19, у якої теж не дуже хороші результати.

Потрібно було зробити такий, якщо хочете, сплеск. Але прибирати всіх тренерів я не вважав за необхідне, тому що я довіряю Олегу Володимировичу. У нього не просто динамівське серце, а він усією душею переживає за цю команду, це його команда! Вболівальники кажуть, що «Динамо» – славетна команда з великими досягненнями у минулому. Але ж ці досягнення – заслуга, в тому числі, таких людей, як Блохін, Михайличенко та Баль.

Словом, можна сказати, це був своєрідний струс для «пацієнта». Але ви чудово розумієте, що відповідає усе одно одна людина – головний тренер. Авжеж, якщо б я їх звільняв, я би звільнив весь штаб. Але, повторюся, я цього не робив. Усі троє залишаються на своїх контрактах, і будуть отримувати гроші. Але будуть займатися іншою роботою, там, де вони будуть потрібні зі своїм колосальним досвідом та баченням футболу. Прийнято таке рішення, й я не бачу в цьому нічого страшного. А то вже підняли з цього галас – «викинули», «звільнили»... Всі люди будуть продовжувати працювати, приходити до клубу, все гаразд. Просто підбадьорити команду було вирішено саме таким чином. Ніяких пересудів чи протиріч у тренерському штабі не було.

А хто буде допомагати Блохіну, хто увійде до оновленого тренерського штабу, ви дізнаєтеся найближчим часом, за день-два.

- Нові помічники – це також люди з «динамівським серцем», ви їх уже знаєте?

- Так, я знаю, хто це буде, але нам потрібно ще зустрітися з Олегом Володимировичем, сісти, поговорити та узгодити прізвища тих, кого він хоче бачити. У нього є ідеї, думки, ми завтра з ним зустрінемося й у вівторок-середу про все повідомимо. Це буде ще одна або дві людини.

- Чи можна говорити, що такий струс позитивно вплинув на команду, враховуючи перемогу над «Карпатами»?

- Якби в нас не було серії невдач, я би сказав, що був на 100% упевнений, що ми все ж таки заб'ємо цей м'яч. Щоправда, я також на 100% був упевнений у тому, що ми не програємо «Генку», по воротах якого завдали стільки ударів, володіли перевагою, але при цьому самі пропустили м'яч. Як відомо, у футболі не буває випадковостей. Значить, ми були не до кінця сконцентрованими, зібраними, тому й результат виявився таким поганим.

Що стосується матчу з «Карпатами», ми виграли один із дуже важливих поєдинків на даному етапі. Повторюся, ця перемога нам була потрібна чисто психологічно, щоб команда повірила в себе, у свої сили та відчула зміни. Ці зміни були зроблені не через те, що хтось на когось розлютився – вони були обдуманими та зваженими. Зокрема, Олег Володимирович три або чотири рази розмовляв із Балем.

Потрібно виходити з кризи, вона глибока. Ця перемога, безумовно, радує, але ніхто не зможе пообіцяти, що тепер ми будемо тільки перемагати, але робити для цього все можливе треба. Атмосфера в роздягальні хороша, хлопці об'єднані однією метою, моральний дух трохи піднявся. Вважаю, із сьогоднішнього дня потрібно вести новий відлік часу.

- У складі «Динамо» було багато українців, в тому числі й тих, хто раніше мав небагато ігрової практики, що останнім часом невластиво команді...

- Це, швидше, ротація складу, адже ми граємо через два дні. Гадаю, це правильно, всі тренери так роблять. Просто ті футболісти, які виходять на поле, мають бути готовими на 100%, а ті, хто залишається на лавці запасних, мають радіти за своїх товаришів, які для них же здобувають перемоги.

- В інтернеті з'являється інформація, що ви зустрічаєтеся з агентом Магата, це правда?

- Я даю слово, що ні з ким не зустрічався, взагалі ні з ким. Але говорити, що я ні з ким не буду зустрічатися, я не можу. Насамперед, має бути результат, який визначає все. Але я дуже сподіваюся, що в Олега Володимировича все складеться, він переосмислить те, що він робив. Можливо, все було правильно, просто не було результату, а можливо, щось було зроблено неправильно. Можливо, Блохін та Михайличенко десь заважали один одному, адже в кожного своє бачення футболу, й воно відрізняється. Тому й було прийняте таке рішення.

Про те, що криза в нас минула, тому що ми переграли «Карпати», я би поки не казав. Але ми всі маємо виходити з цього, починаючи з мене та закінчуючи командою.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер