Ігор Суркіс про останні події з життя “Динамо”

Ігор Суркіс про останні події з життя “Динамо”

Сьогодні друга динамівська команда провела контрольний поєдинок з бориспільським “Борисфеном”. По закінченні зустрічі президент “Динамо” Ігор Суркіс відповів на питання представників мас-медіа.

Сьогодні була перша товариська гра другої команди в цьому сезоні, - узяв слово Ігор Михайлович. – Як бачите, в “Динамо” переглядаються кілька молодих виконавців. Висновки про їх подальшу долю робити поки що зарано. Потрібно провести ще кілька контрольних поєдинків. До того ж, основну команду ці футболісти можуть посилити лише в перспективі.

Основні гравці зараз знаходяться в таборі першої команди і готуються за своєю програмою. Після зборів у Туреччині ми разом з головним тренером вирішуватимемо, ким ще потрібно посилити склад. Без сумнівів лише те, що потрібно зміцнювати атакуючу ланку.

-Ідахор, судячи зі всього, “перейшов” до другої команди?
-Ні. Він поїде з усіма на збір у Туреччину. Лаккі повернувся до Києва пізніше за всіх (ми перевірили: дійсно, з Нігерії кілька днів не летіли літаки). Щоб він набрав оптимальні кондиції ми випустили його на один тайм.

-Міу залишив табір “Динамо”?
-Президент “Стяуа” попросив, щоб Юліан приїхав у Бухарест до 13 січня. Звісно, ми відпустили його для того, щоб Міу врегулював усі свої справи в Румунії. Я його попередив, що без перегляду трансфер не відбудеться і ми очікуємо його на турецькому зборі.

-Чи є якісь новини по “справі Ващука”?
-Ми подали заяву в ПФЛ щодо дискваліфікації Ващука. ПФЛ і ФФУ розглянуть це питання і приймуть рішення.

-Як ви прокоментуєте звернення Ващука до прокуратури Шевченківського району м.Києва?
-Ви самі розумієте, що такі рішення він самостійно не приймає. На нього впливають якісь агенти, радники… Я вважаю, що йому порекомендували вчинити саме так. Хоча навряд чи це йому щось дасть – якщо контракт підписаний, то він підписаний. Від цього нікуди не втечеш. Окрім того, контракт підписується на останній сторінці, а в угоді Ващука підпис стоїть на кожному листі.

У київському “Динамо” Ващука більше не буде ні за яких обставин. Навіть якщо він приповзе і буде просити про повернення – цього не буде. Якщо його нове керівництво звернеться до “Динамо” з питанням про його трансфер, тоді нехай купляють.

-У чому сутність претензій “Динамо” до Дмитра Сичова?
-Ми не маємо ніяких особливих претензій. Що за людина Сичов – я вже давно для себе зрозумів. Ми ведемо цивілізований діалог з керівництвом марсельського “Олімпіка” для того, щоб вини зрозуміли – Сичов підписав з “Динамо” контракт. З їхнього боку (Сичова та його агента) повинні бути хоча б вибачення та повернення тієї невеликої суми грошей, яку вони отримали в Києві. “Олімпік” чудово розуміє, що якщо ми звернемось до ФІФА – футболіста дискваліфікують.

-Сума, яку Сичов отримав у якості “підйомних”, за різними джерелами коливається від 25-ти до 50-ти тисяч доларів…
-Це 25 тисяч доларів. Я сказав, що гроші, в принципі, не такі вже й великі. Але сам факт – людина приїзджає, підписує контракт та отримує гроші, кажучи, що все життя мріяв грати в цьому клубі… А рівно через два тижні підписує контракт з іншим клубом. Сказати, що в нього не все гарно з головою я не можу – спілкувався з ним, ніби то все нормально.

Звісно, неприємно, що київське “Динамо”, клуб зі світовим ім’ям та традиціями, бере участь у цих двох скандалах. У цьому є і моя провина – за Ващуком ми не догледіли, а в Сичові не розібралися.

-Назвіть суму, яку “Спартак” має заплатити за Ващука?
-Я не буду цього робити тому що “Спартак” на мене ще не виходив. Повірте, це не такі вже й великі гроші.

-Як працюють динамівські травмовані?
-Шацьких працює на рівні з усіма. Дмитрулін приєднається до загальної групи в Туреччині. Каддурі та Чернат працюють за індивідуальним графіком.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер