Ігор Суркіс про трансфери «Динамо» і перемогу в Кубку УЄФА

Ігор Суркіс про трансфери «Динамо» і перемогу в Кубку УЄФА

Президент «Динамо» про відміну Кубка Першого Каналу, плани команди на зимову перерву, трансферну політику клубу і завдання в Кубку УЄФА.

- Новину про відміну Кубка Першого каналу сприйняв із великим обуренням, - говорить Ігор Михайлович. – Вважаю, що таким чином виказується неповага до українських клубів. Спочатку до нас звернулися із проханням відмовитися від призового фонду в мільйон доларів, на що ми, звичайно, погодилися. Впевнений, так само вчинили і три інших наших клубу. Вважаю, що чотири президенти вищеназваних клубів цілком самодостатні люди, щоб самостійно провести подібний турнір. І в цьому ми не потребуємо допомоги. Надалі ми це обговоримо і, можливо, так і зробимо. Ініціатива виходитиме від нас, а турнір назвемо не Кубок Першого Каналу, а, наприклад, Кубок Інтера, ТЕТа чи ТРК «Україна». Такий турнір можна проводити також влітку і запросити для участі російські команди ЦСКА, «Спартак», «Зеніт» та інші. В цьому випадку, принаймні, не зриватимуться плани нашої підготовки. До речі, листа із вибаченням, що КПК скасовано, ми до цих пір не отримали. Так не робиться і «Динамо» такого ставлення не заслуговує.

Проблема в тому, що ми «скрутили» план підготовки команди, який був заснований на турнірі в Ізраїлі. Звичайно, перший збір, з 16 по 28 січня, «Динамо» проведе в цій же країні, але не в Ейлаті, як планувалося раніше, а в Тель-Авіві. До 3-го лютого «Динамо» буде в Києві, а 4-го ми вилітаємо до Іспанії. Тепер нам потрібно шукати спаринг-партнерів. Гадаю, в цей же час в Ізраїлі тренуватимуться «Дніпро» і «Металіст», а також московський ЦСКА, з яким ми вже домовилися зіграти. Але потрібно розуміти, що просто товариська гра значно відрізняється від протистояння Росія – Україна, яке має турнірне значення, «підігрівається» журналістами і транслюється по телебаченню. Пригадайте хоча б фінальний матч останнього розиграшу КПК «Динамо» - «Шахтар». Такі ігри роблять набагато вагоміший внесок у підготовку команди до Кубка УЄФА.

- Яке завдання стоїть перед «Динамо» в цьому турнірі?

- Тільки перемога! Інше питання – вийде це, чи ні. Не бачу сенсу ставити завдання щодо однієї лише участі. Ми мотивуємо команду із розрахунком виграти Кубок УЄФА.

- Яка ситуація із молодими гравцями Малиним, Фартушняком і Парцванією, якими цікавився ФК «Харків»?

- Поки ми знаходимося у «затишші», зараз наші футболісти відпочивають. Ми ними не можемо розкидатися. Потрібно розглянути питання стосовно кожного гравця окремо, тому я маю поговорити як із ними, так і з Володимиром Мунтяном, який їх тренує. Поки ми не погодилися і не відмовилися. Зараз клуб веде активну роботу на трансферному ринку. Остаточно можна говорити лише про перехід Аладашвілі та Марцваладзе до російського клубу «Анжі».

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер