Ігор СУРКІС: «Основне завдання – вихід до групового етапу Ліги чемпіонів»

Ігор СУРКІС: «Основне завдання – вихід до групового етапу Ліги чемпіонів»

Минулої середи визначилися всі чотири можливих суперники київського «Динамо» у 3-му кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів. Яка ваша реакція з цього приводу?

А яка тут може бути реакція?.. Не впевнений, що я можу сказати щось нове з цього приводу. Звичайно, я вивчив список можливих суперників «Динамо» на цьому етапі та можу сказати, що кожен із них – кваліфікована команда, яка буде ставити завдання виходу до наступного етапу. Тож легкої прогулянки у нас точно не буде.

Однак також потрібно врахувати, що одразу дев’ять основних гравців нашої команди буде виступати на Євро-2012. І багато чого буде залежати від того, в якому настрої вони повернуться до розташування «Динамо», яким буде їхній фізичний стан. Звісно, ми зараз інтенсивно працюємо з Олексієм Александровичем (Михайличенко, – спортивний директор «Динамо», — прим.ред.) над підсиленням команди, хочемо запросити кваліфікованих виконавців, які одразу увійдуть до основної обойми. Сподіваюся, що нам вдасться вирішити це завдання.

Щодо Ліги чемпіонів, то у нас не може бути іншого завдання, окрім виходу до групового етапу. Я не бачу, як інакше виправдатися перед нашими вболівальниками за провальний минулий сезон.

Але щоб вирішити це завдання, необхідно подолати не лише 3-й, але також і 4-й кваліфікаційний раунд. А на цьому етапі складається враження, що група «несіяних» виглядає потужнішою, ніж група «сіяних», до якої потрапило «Динамо»…

Спочатку потрібно зрозуміти, в якому стані буде кожен із наших можливих суперників. Окрім того, ми не знаємо, як завершиться боротьба у 3-му кваліфікаційному раунді. А там склад кошиків такий, що команди з нижчим коефіцієнтом також можуть пройти далі. І тоді жеребкування 4-го кваліфікаційного раунду буде дещо іншим, ніж прогнозують.

Та й, узагалі, я поки не говорив би про 4-й кваліфікаційний раунд, адже спочатку ми маємо сконцентруватися на тому, як подолати третій.

Ви сказали про підсилення «Динамо». Коли приблизно можна очікувати на новини з цього приводу?

Трансферне вікно в Європі відкривається лише 1-го червня. Тому поки всі розмови на тему можливих придбань передчасні. Можу сказати лише, що наша селекційна служба активно працює, а більш конкретно може розповісти спортивний директор Олексій Михайличенко.

Поки ми не будемо оголошувати жодних прізвищ. Триває відбір. Ми розглядаємо по кілька кандидатів на позиції, які потребують підсилення. Деякі гравці не дуже хочуть грати в Україні, щодо інших потрібно консультуватися з головним тренером. Ми працюємо у цьому напрямку, й я впевнений, що в підсумку обов’язково підсилимо приблизно три позиції.

* наведені витяги з www.dynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер