Ігор СУРКІС: «Особлива подяка нашим уболівальникам»

Ігор СУРКІС: «Особлива подяка нашим уболівальникам»

- Пам'ятаєте, коли востаннє «Динамо» виступало в Києві за такої аудиторії?

- Востаннє з «Дніпром», було 67 тисяч. Більше не пам'ятаю, щоб на наші матчі так заповнювався стадіон. Тому особлива подяка нашим уболівальникам, низький їм уклін. Квитки були розкуплені за дві доби до початку матчу. Була колосальна підтримка, за якої футболісти показали свої найкращі якості та домоглися переконливої перемоги. За це я їм подякував.

- Настільки переконливо ведучи в рахунку, навіть не хотілося, щоб цей матч завершувався...

- Скажу вам відверто, я хотів, щоб гра завершилася за рахунку 1:0. Але вболівальники хочуть бачити голи. Матч був емоційним з обох сторін, команда «Евертон» непроста. Слава Богу, нам вдалося реалізувати ті моменти, які були потрібні для загальної перемоги.

- Сьогодні Сергій Ребров знову здивував, випустивши з перших хвилин Хачеріді та Теодорчика...

- Сергій Станіславович користується формулою: хто краще готовий, той і виходить на поле. У тренувальному процесі стало зрозуміло, що до цієї гри Теодорчик готовий краще, ніж Мбокані. Тому й такий склад вийшов. Тренер зайвий раз довів, що він не помилився. Було обрано правильну стратегію на гру. Пропустили м'яч, і за рахунку 1:1, як це зазвичай буває, не розгубилися, а робили свою справу до переможного кінця.

- Коли відчули, що «Динамо» вийде до наступного раунду?

- Після фінального свистка.

- Навіть за рахунку 5:1?

- Навіть за рахунку 5:1 я сидів та ще більше мандражував. У пам'яті матчі, в яких наша команда пропускала необов'язкові м'ячі. Мені складно було рахувати різницю, хотілося виграти та пройти далі. Головою розумів, що п'ятий м'яч Антунеша стане фінальною крапкою. Але хотілося, щоб пролунав фінальний свисток й усе успішно закінчилося.

- Після першого матчу в Англії була критика на адресу Ярмоленка. Сьогодні ж він був одним із лідерів на полі...

- Ярмоленко виконував на полі те, що він міг на той момент часу. Не забувайте, що «Евертон» проводить за рік по 50 матчів на найвищому рівні. Їх не злякаєш повними трибунами, або якими-небудь тактичними схемами. Вони грають проти «Арсенала», проти «Манчестера», команд, які сповідують різний стиль футболу, а не лише силовий. Тому дуже важливо було витримати натиск та пройти цю команду. Одну з найсерйозніших, яка могла нам дістатися на цьому етапі. Сподіваюся, хлопці не будуть спочивати на лаврах. Завтра жеребкування, після нього й поговоримо про наші шанси.

- Ви й далі продовжуєте йти за формулою «найголовніший матч – наступний»?

- Будемо ставити перед собою завдання пройти й наступного суперника. Для чого з такими складнощами ми долаємо бар'єр за бар'єром? Щоб потім зупинитися? Звичайно, буде ставитися максимальна задача, напевно, й хлопці самі цього хочуть. Виконано величезну роботу на зборах, під час підготовки до матчів. Після виступів за збірну будемо готуватися до матчу з «Чорноморцем» та думати про подальші ігри в Лізі Європи.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер