Ігор СУРКІС: «Отримав задоволення від гри майстрів України та Грузії»

Ігор СУРКІС: «Отримав задоволення від гри майстрів України та Грузії»

У складах обох команд вийшли футболісти, які довгі роки захищали кольори «Динамо», й у своїх симпатіях Ігор Михайлович не був однозначний. Після завершення матчу він подякував футболістам обох команд, побажавши ще довго зберігати високу майстерність та міцне здоров'я.

- Дуже ностальгічний настрій, такі майстри зібралися на полі. Як казав наш великий Олег Володимирович Блохін, «майстерність не проп'єш». Комусь легше, комусь важче, хтось старший чи молодший. Але люди грають у футбол, розуміючи, що вони роблять на футбольному полі. Від двох таймів по 30 хвилин кожен отримав справжнє задоволення. Адреналіну не було, просто задоволення від гри майстрів.

- Перехід гравців від активної кар'єри до ветеранів завжди непростий, не всі люди себе можуть знайти. На вашу думку, як цю проблему можна вирішити?

- Кожна людина її вирішує сама, має готувати себе до чогось. Будь-який спортсмен повинен готувати себе до нового життя, починати все з нуля. Я й своїм футболістам кажу: «відіграйте, заробіть, принесіть людям радість. Тоді перехідний період буде для вас більш легким. Зможете підготуватися до іншої роботи, адже не всі можуть стати тренерами». Зараз зайшов до нашої роздягальні, там знайомі обличчя, багато хто й у «Динамо» працює. Ті ж Олексій Михайличенко, Володимир Безсонов, Віталій Косовський. Взяти Володимира Єзерського, він заздалегідь готував себе до виходу «на пенсію» й зараз є тренером юнацької збірної. А хто буде тренувати команди, якщо не майстри, які відіграли по 15 років на найвищому рівні? Більшість залишається в цій професії, але є й виключення, хтось іде в бізнес, інші взагалі зникають із поля зору. Але, в принципі, те, що ми сьогодні бачили на полі, викликає лише  повагу. Зібралося багато людей, велася трансляція... Мені дуже сподобалося!

Підписуйтеся на паблік-чат «Динамо» у Viber та будьте в курсі всіх важливих новин із життя клубу!

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер