Ігор СУРКІС: «Переконаний, що інцидент із Мбокані вичерпано»

Ігор СУРКІС: «Переконаний, що інцидент із Мбокані вичерпано»

- Я зустрічався з футболістом у вівторок вранці та розмовляв півтори години. Настрій Мбокані мені зрозумілий, але він, я би так сказав, плутає особисте з громадським. Сподіваюся, що мені вдалося його переконати. Дьємерсі – не один у команді, й колектив не зобов'язаний під нього підлаштовуватися. Для мене Мбокані – такий же гравець, як, скажімо, Кравець, Теодорчик, Рибалка...

У «Динамо» є головний тренер, який визначає, хто краще готовий у той чи інший момент. І якщо Сергій Ребров ставить тих, кого вважає за потрібне, а команда забиває та виграє матч, у мене немає й не може бути до наставника жодних питань. Результат говорить сам за себе. А Мбокані вважав, що, не набравши після травми найкращих кондицій, добере їх у матчах чемпіонату. Але ми же не можемо експериментувати та йти на ризик, тому що перебуваємо на тому відповідальному етапі, коли все робиться заради інтересів команди, а не одного гравця.

Сподіваюся, Дьємерсі не просто почув мене – прислухався до сказаного. Якщо ж ні – через місяць, коли турнір завершиться та відкриється трансферне вікно, ми будемо готові розглянути пропозиції щодо цього гравця. Влаштує нас варіант у процесі переговорів Мбокані з його ймовірним новим клубом – футболіст піде. А ні – буде зобов'язаний відпрацьовувати свій контракт, в якому його та наші зобов'язання прописані до дрібниць.

Те, що гравець переймається стосовно відсутності ігрової практики, мені, як президенту клубу, навіть імпонує. Не завжди це варто виносити у пресу, але, мабуть, далеко не кожна людина здатна впоратися зі своїми емоціями, коли вони її переповнюють. Не виключаю, що певну образу у Мбокані викликала його відсутність у заявці на матч із «Говерлою». Але ставлення до справи має бути професійним. Не виходячи на поле, він не відмовляється від зарплати, яку виплачують регулярно.

Загалом, упевнений, що інцидент вичерпано, а Дьємерсі швидко приведе себе до нормального фізичного та психологічного стану – й буде нам корисним ще в нинішньому сезоні. Адже на команду чекає непростий фінішний відрізок – півфінал та, ми віримо, фінал Кубка України, завершальні тури чемпіонату, – цитує президента клубу www.sport-express.ua

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер