Ігор Суркіс: «Сподобалися футболки у стилі «ретро»

На відкриття фірмового магазина «Динамо» президент клубу Ігор Суркіс прийшов разом із донькою Яною. Перерізавши символічну стрічку і привітавши журналістів й уболівальників із такою радісною подією, Ігор Михайлович неквапом оглянув павільйон і виставлену в ньому продукцію. Особливу увагу президент звернув на стенд із колекцією ретро-футболок. Обравши дві з них, кожна, до речі, вартістю 270 гривень, Ігор Суркіс став першим покупцем в новому динамівському магазині.

- Особисто я вітаю будь-які починання, пов’язані з популяризацією футболу і київського «Динамо», - узяв слово Ігор Михайлович. - По всьому світу багато команд справно поповнюють клубну касу за рахунок продажу футболок й атрибутики, успішно розвивають цей напрям. Наприклад, у «Реала» на презентацію Криштіану Роналду прийшло вісімдесят тисяч глядачів. Можна тільки уявити, скільки було продано футболок із прізвищем гравця та інших сувенірів. Тому цей напрям вважаю дуже важливим для нашого клубу. Подивіться, в суботу у нас гра з «Кривбасом», а за день до неї три провідних гравця команди приходять відкривати магазин. За Лобановського, гадаю, таке було б неможливе. А сьогодні це виглядає абсолютно нормально. Ми тільки вітаємо, щоб хлопці прийшли на відкриття, зустрілися зі своїми уболівальниками.

- Яка цінова політика проводитиметься в магазині?

- За це відповідає його директор із заступником. Для нас на першому етапі стоїть завдання не заробити якомога більше, а зробити продукцію із символікою «Динамо» доступною для широких мас. Для цього ми домовляємося з нашим партнером, компанією «Адідас», щоб ціни відповідали фінансовим можливостям нашого пересічного вболівальника.

- Що б ви порадили придбати вболівальнику, який уперше зайшов до клубного магазину?

- Хто любить «Динамо», знайде цікавий для себе товар. Це може бути шарфик, авторучка, для тих хто палить – попільничка. А можливо, ретро-футболка. Я ходив на футбол починаючи із 60-х років і приємною несподіванкою для мене стала виставлена ретро-колекція футболок. Відверто кажучи, мені дуже подобається емблема у вигляді простої букви «Д». Ми подумаємо, зробимо опитування серед уболівальників. Можливо, «Динамо» в майбутньому повернеться до цієї емблеми і саме вона нам принесе успіх на футбольних полях.

- На ваш погляд, футболки яких гравців продаватимуться краще за інші?

- Футболки всіх гравців мають продаватися однаково добре. Немає значення, легіонер це чи українець, Алмейда, Юссуф чи Шевченко. Усіх гравців, які виходять на поле з буквою «Д» на грудях, уболівальники клубу мають любити однаково.

- Відкриттю магазина передував не один рік копіткої роботи...

- Ми будували, будували, і нарешті побудували. Були певні складнощі, паперова тяганина, розбіжності із владою, через що ми не встигли відкрити магазин до осінньої Ліги чемпіонів. Але особиста команда мера Києва Леоніда Черновецького зняла всі питання, за що йому дуже вдячний. Але навіщо зараз казати про це? Слава богу, магазин вже працює, я запрошую всіх киян і гостей столиці: дивіться, обирайте, купуйте!

- Клубний магазин - атрибут будь-якого сильного європейського клубу...

- Ви знаєте, мені найбільше приємно, що побудували магазин у самому центрі міста, біля входу на стадіон «Динамо». Після відкриття НСК «Олімпійський» ми одразу розпочинаємо будівництво нового стадіону чи реконструкцію старого стадіону «Динамо». А магазин залишиться тут незважаючи ні на що, тому що перебуває в самому «золотому» місці міста, в самому динамівському серці.

- Для доньки подарунок доглянули?

- Що вона обере, те й придбаю.

Резонно було поставити це питання Яні Суркіс. «Мені подобається динамівська футболка. Біла, із прізвищем і номером Андрія Шевченка», - сором’язливо вимовила Яна, яка, напевно, вперше відповідала на питання журналіста.

- Ігоре Михайловичу, як оціните підготовку команди до сезону й останній контрольний матч, із «Зенітом»?

- Всю підготовку мені оцінити складно. Особисто я бачив лише два останніх контрольних матчі. Із слів нашого головного тренера, команда повністю виконала всю запропоновану роботу, на тлі втоми провела дві контрольних гри. А в суботу ми зможемо зробити перші висновки, наскільки успішно пройшли збори. Отже зараз нічого нового сказати вам не зможу.

- Які передчуття перед першим матчем сезону з «Кривбасом», чекаєте на сюрпризи від команди тренера Юрія Максимова?

- Абсолютно нормально ставлюся до цього, той же Заваров разом із «Арсеналом» виходив проти «Динамо». Зараз багато говорять, що до збірної України постійно призначаються динамівські тренери. А ви мені назвіть у великій кількості тренерів «нединамівців», які успішно працюють в Україні? Є Мирон Маркевич, він на даний момент є наставником збірної України. Ця людина, яка заслуговує всілякої пошани і я впевнений, що з ним на нашу збірну чекає велике майбутнє. А що стосується тренерів, я, як президент «Динамо», пильно стежу за кар’єрою того ж Заварова, Максимова, Калитвинцева.

- Щось скажете Максимову перед грою?

- Гадаю, перед матчем його не побачу, до зони, де гравці готуються до матчу, я не заходжу. А після закінчення поєдинку, незалежно від його результату, обов’язково побажаю успіхів. Я всіляко сприяв, щоб до «Кривбасу» перейшли двоє наших перспективних футболісти Морозюк і Варанков. Але ми не любимо реваншистських настроїв і вони завтра на поле не вийдуть.

Дмитро Шаповал, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер