Ігор Суркіс: «Святкувати нам нема коли»

Ігор Суркіс: «Святкувати нам нема коли»

Із нетерпінням журналісти чекали в мікст-зоні стадіону «Динамо» президента клубу Ігоря Суркіса. Спершу, спустившись до роздягальні, Ігор Михайлович привітав команду, а потім задовольнив інтерес представників ЗМІ, детально відповівши на всі питання.

- Ви, як президент клубу, після першого матчу в Москві поводилися стримано, але тепер-то можете сказати, що ми «порвали» «Спартак»?

- Ви правильно відзначили: я, як офіційна особа, після першої гри не міг сказати привселюдно, що ми пройшли «Спартак», хоча в душі це й розумів. Та і всі чудово усвідомлювали, що в Москві ми вирішили своє завдання. Але сьогодні команда грала перед своїми вболівальниками. Якби матч закінчився внічию, у них був би не такий настрій, як після перемоги 4:1. Ви чули, які речівки кричали на нашу адресу вболівальники «Спартака», намагаючись образами компенсувати неспроможність своєї команди на футбольному полі. «Динамо» це розуміло, тому після кожного гола, який забивала команда, хлопці підбігали до трибун і демонстративно показували – «це для вас!». Я вважаю, що сьогодні відбулася історична подія, і не потрібно применшувати її вагомість, кажучи про те, що «Спартак» був у поганій формі. Можливо, це ми були в дуже хорошому стані, тому москвичі і були розгромлені і в першому, і в повторному поєдинках. «Динамо» перемогло із загальним рахунком 8:2, а до цього, окрім як у матчі з ЦСКА в російському чемпіонаті, я не бачив покладеного на лопатки «Спартака». А вчора із стану «червоно-білих» лунали гасла, мовляв, чому б їм не забити два швидких м'ячі. Адже футболі буває будь-що...

Я справді вважаю цю перемогу історичною, оскільки вона була здобута не над ким-небудь, а над «Спартаком» - основним суперником київського «Динамо», який боровся з нами ще в радянському чемпіонаті, і завдяки якому кияни добивалися слави. Для Валерія Васильовича Лобановського найбільшим задоволенням було обіграти не московські ЦСКА, «Торпедо», «Локомотив» або «Динамо», а саме «Спартак». Він говорив, що отримував справжню насолоду від цього. Чому? Так, напевно, історично склалося. У москвичів була своя школа і великий тренер Бесков. Сьогодні від тих часів у «Спартаку» нічого не залишилося, це потрібно визнати. Проте зараз у команді працює покоління людей, які в той або інший час грали за «Спартак» і приносили йому славу. Це і Ледяхов, і Черчесов, і Карпін, який працює генеральним директором, а до цього був Шавло. У них все відбувається точно так, як було і в нас. Але, на жаль, любов до своїх кумирів іноді шкодить, я це прямо вам говорю. У нашому випадку оптимальним варіантом було запрошення Юрія Павловича Сьоміна.

- Ви знаєте, як зіграв «Шахтар»?

- Так, виграв 3:1. Я їх вітаю.

- В четвер команда відпочиває?

- Хлопці о 10-й годині ранку їдуть на відновлювальні процедури, для того, щоб ми подивилися, в якому стані вони знаходяться. Тільки що в роздягальні подякував футболістам за те, що вони зробили. Але попереду відповідальна гра 31-го серпня, в якій ми маємо гідно виступити і зупинити нашого лідера або, в усякому разі, спробувати це зробити. І починати готуватися до матчів групового етапу Ліги чемпіонів. Святкувати нам ніколи. Ми маємо спочатку закінчити сезон, а під час відпустки вже святкувати.

- Які ваші враження від гри Богуша?

- Сьогодні, наприклад, він мені дуже сподобався. Це добре, що він сміливо йде в боротьбу. Але не варто співати йому дифірамби. Повірте мені, Саша Шовковський ще не сказав свого останнього слова. Розставлятимемо акценти так: Шовковський – основний голкіпер, а Богуш це воротар, який намагається його витіснити і зайняти місце у воротах. Конкуренція – це добре.

- Як себе почуває Горан Саблич?

- Він уже відновився після травми і, я гадаю, найближчим часом зможе грати. Він теж складе конкуренцію в захисті. Цілком можливо, що в нас вийде зробити ще один трансфер. Завтра-післязавтра все стане зрозумілим. Збираємося придбати центрального захисника.

Також із нетерпінням чекаємо на повернення до гри Олега Гусєва. Що це дасть? Гусєв – швидкість і мобільність команди. Неможливо провести весь цикл за допомогою 13-14 футболістів. Сподіваюся, що на динамівському стадіоні, де ми гратимемо матчі Ліги чемпіонів, ми нарешті подаруємо вболівальникам свято. Судячи з підтримки
на сьогоднішній грі, вони на це заслужили.

- У четвер жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів. Яку команду хотіли б бачити суперником «Динамо»?

- Ви знаєте, впродовж багатьох років, будучи президентом клубу, я був завжди присутній на жеребкуванні. У цьому ж році ми вперше їдемо з Юрієм Сьоміним, який також виявив бажання особисто бути присутнім на жеребкуванні, і генеральним директором Резо Чохонелідзе. Вилітаємо завтра о 12 годині дня. Я людина марновірна і, сподіваюся, що це, можливо, теж щось змінить. Напевно, ми все ж таки будемо в четвертому кошику. В груповому етапі слабких команд немає, з усіма потрібно виходити і боротися. І якщо ми зіграємо так само, як у першому таймі зі «Спартаком», я вам гарантую, що тієї ганьби, яку ми бачили останні два роки, більше не буде.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер