Ігор Суркіс: «Принципи роботи Лобановського не повторити нікому»

Ігор Суркіс: «Принципи роботи Лобановського не повторити нікому»

Дев’ятий рік поспіль 13 травня на Байкове кладовище Києва й до пам’ятника біля входу на стадіон «Динамо» йдуть люди, щоб віддати данину пам’яті видатній людині – Валерію Лобановському. Серед них і президент «Динамо» Ігор Суркіс, який пліч-о-пліч працював із Лобановським п’ять років:

- Ми дуже ретельно зберігаємо наші традиції. Звичайно, така втрата в серцях кожного, хто працював разом із Валерієм Васильовичем. Це така величина, що навіть ті, хто з ним не працював, мають знати, що була така людина, яка багато чого зробила для цієї команди, принесла їй славу. І багато чого зробила для розвитку всього українського футболу та колишнього Радянського Союзу. Ми про нього пам’ятаємо. Не просто так тут щороку збирається велика кількість людей, які хочуть віддати йому данину поваги та вшанувати його пам’ять. Якщо ми будемо пам’ятати про минуле, повірте, у нас є й майбутнє. Я дуже радий, що сьогодні прийшли і хлопці з молодіжної команди, і футболісти «Динамо-2» в повному складі.

- Молодіжні команди тренують, в основному, вихованці Валерія Васильовича. Ви впізнаєте в їхній грі його почерк?

- Я не був тренером, тому мені складно порівнювати. Мені здається, і Олександр Хацкевич, і Андрій Гусін узяли від нього все найкраще, адже дуже багато працювали з Лобановським. Безумовно, футбол розвивається дуже швидкими темпами, тому щось потрібно змінювати, але психологія залишиться, і це найголовніше. А ті принципи роботи, які сповідував Валерій Васильович, напевно, все одно нікому не вдасться повторити.

- Чи буде цього року проводитися Меморіал Лобановського, і які команди візьмуть у ньому участь?


- Ми плануємо провести серйозний турнір на 10-річчя з дня його смерті та запросити дуже зіркові команди. Для того, щоб його провести, потрібно знайти вікно й самим бути в оптимальній формі, щоб не просто брати участь, а грати на найвищому рівні. На жаль, у нас такий щільний графік, що для клубних команд час знайти дуже важко. 9-го липня розпочинається новий сезон, і нам доведеться пройти складний шлях, що складається з двох етапів, щоб потрапити до групового турніру Ліги чемпіонів. Сподіваюся, в серпні-вересні, після Євро-2012, ми знайдемо вікно та проведемо хороший міжнародний турнір. Постараємося, щоб він був серед клубів.

Дивіться фотогалерею «Динамівці шанують пам'ять Валерія Лобановського»

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер