Ігор СУРКІС - про молодь «Динамо», результат матчу з «Шахтарем» та інше

Ігор СУРКІС - про молодь «Динамо», результат матчу з «Шахтарем» та інше

З точки зору турнірної стратегії сьогоднішня нічия не є хорошим результатом. Адже ми всі розуміємо, що за 5 матчів, які залишилися, буде дуже важко наздогнати "Шахтар". Тим більше з ними у нас гра на виїзді...

Сьогодні треба було вигравати, але мені здається, щоб виграти - треба було проявити більше агресії. До того ж мали скластися певні обставини. Арбітр мав відпрацювати ідеально, чого не відбулося. Я не хочу сказати, що сьогодні рефері навмисно допомагав "Шахтарю" або "Динамо", ні. Арбітр просто не вміє судити. Йому просто треба покласти свисток і сказати - я не вмію, або не хочу, або просто не буду судити "класичне". Він сьогодні у другому таймі посадив команди на свисток. Він не давав грати. Той арбітр, що судив команди в Кубку - просто професор у порівнянні з цим. Зрозумійте, можна показувати картки, можна вилучати гравців, проте треба давати грати у футбол. А люди прийшли подивитися саме на гру.

Так, "Динамо" сьогодні не перемогло. В деяких моментах ми не показали характер, не вистачило потужності, не вистачило гравців групи атаки - Соль та Бесєдін травмовані. Є суб'єктивні та об'єктивні речі. Але я вважаю, що ми на рівні "Шахтаря" і нічим не поступаємося їм.

- Молоді футболісти сьогодні знову вийшли і показали себе. Той же Цитаїшвілі. Як вам їх гра?

- Я вже не хочу робити акцент на цьому. Миколенко теж молодий, Шапаренко, Циганков ще теж дуже молодий. Неважливо. Хочеться, щоб ці молоді зірочки грали як одна команда. Адже якщо хтось з них випадає - вже гри нема. Тим більше в таких матчах, як проти "Шахтаря". Якщо хтось помиляється - треба підстрахувати партнера. Футбол це командна гра.

Я як президент маю оцінювати гру в цілому, дивитися, чи команда прогресує. Коли в нас з'явиться командна потужність, футбольна нахабність - тоді ми зможемо давати хороший результат.

- Що ви відчували, коли наприкінці гри арбітр поставив пенальті?

- Нікому не хочеться програвати на останніх хвилинах, тим більше такі рівні матчі. Я не кажу, що ми мали вигравати, але це була абсолютно рівна гра. Але є питання. Чи поставив би рефері пенальті в такому ж епізоді у ворота "Шахтаря"? Я сумніваюся.

 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер