Ігор Суркіс про трансферну політику клубу

Ігор Суркіс про трансферну політику клубу

Одразу по закінченню різдвяного турніру по міні-футболу президент клубу Ігор Суркіс відповів на деякі питання представників ЗМІ.

-Ігор Михайлович, наскільки достовірна інформація про підписання Діого Ринконом нового контракту з клубом?
-У нас був підписаний з ним контракт строком на п’ять років, але залишались певні непорозуміння з попереднім клубом футболіста з приводу трансферної ціни Ринкона. На сьогоднішній день практично всі питання вирішені. Ринкон прилетів у Київ і приступає до тренувань.

-Ви колись казали, що ще один бразильський футболіст може з’явитися в команді найближчим часом.
-Не хотів би сьогодні щось конкретизувати, тому що агенти багатьох клубів – наших конкурентів, як відомо, також доволі активно працюють на трансферному ринку. “Вікно” переходів для нас буде відкрите практично до березня. Так що, вважаю, на другому зборі в Туреччині, або на третьому – в Іспанії, цей футболіст опиниться в таборі нашої команди і ви дізнаєтесь його ім’я.

-Чи можете поділилися своїми враженнями щодо можливостей новачків команди, які брали участь у різдвяному турнірі?
-Цей турнір, як ви знаєте, заснував Валерій Лобановський і проводиться він зазвичай напередодні Нового року. Ми не стали порушувати традицію лише з тією різницею, що провели його трохи пізніше: попередній сезон у команди закінчився дванадцятого грудня і хлопцям була надана можливість вийти з відпустки після Нового року. Насамперед, тренери перевіряли, мабуть, фізичні кондиції, з яким гравці повернулись з відпусток. До того ж футбол на дерев’яному покритті відрізняється від гри на природному газоні. Так що про можливості наших потенційних новачків нині казати щось конкретне зарано. Після першого збору будуть зроблені певні висновки. Хтось з новачків залишиться в Києві і візьме участь у традиційному турнірі пам’яті Макарова на нашій базі в Конча-Заспі, хтось поїде в Анталію. Лише згодом можна буде сказати, хто з них стане гравцем нашої команди.

-Які подальші перспективи досвідчених гравців Яшкіна та Герасименко, що виступали в минулому році на засадах оренди в російському “Шиннику”?
-Я підшукую їм команди. Це порядні хлопці. Вони розуміють, що їх фізичні кондиції на даному етапі не дозволяють їм претендувати на місце в основному складі, тому вони тренуються поки що з другою командою. Але амбіції Яшкіна та Герасименко найвищі і цим футболістам буде наданий шанс. Ось Олексій Герасименко сказав: “Розпочав з другої команди, але сподіваюсь перейти в першу”. Будь ласка! Дорога відкрита усім. Це підтвердив і різдвяний турнір: амбітна молодь не пасує перед досвідченими футболістами, які пройшли горнило Ліги чемпіонів. У всіх є шанс, але виживуть лише найсильніші. І залишаться 18-22 чоловіка, які будуть вирішувати поставлені перед командою завдання.

-Румун Міу буде серед них?
-Це питання вирішуватися після зборів у Туреччині.

-Чи є щось нове в “справі Ващука”?
-Очікуємо, коли московський “Спартак” вийде з нами на переговори з приводу цієї ситуації. Якщо росіяни не зроблять це до дев’ятого чи десятого січня, то ми подамо документи на дискваліфікацію Ващука.

-На який строк за цієї ситуації вона може бути?
-Це питання не до мене, а до функціонерів, які будуть його розглядати.

-Чи були після Нового року якісь контакти з “Марселем” відносно “справи Сичова”?
-Ми постійно листуємось з французьким клубом. Поставили їх до відома, що Сичов підписав контракт з київським “Динамо”. Французи розуміють, що цей гравець поки не належить їм, як він не належить ані нам, ані “Спартаку” – тут взагалі незрозуміла ситуація. Представники “Марселя” ведуть себе дуже тактовно. Хочу чітко розставити акценти. Ми не намагаємось таким чином отримати Сичова. Я не хочу, щоб спекулювали іменем київського “Динамо”. Такий футболіст не потрібен нашій команді.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер