Ігор Суркіс: «Прогрес «Динамо» очевидний»

Ігор Суркіс: «Прогрес «Динамо» очевидний»

Після матчу з «Таврією», в якому «Динамо» оформило чемпіонство, президент клубу Ігор СУРКІС виглядав задоволеним і в доброму гуморі відповів на всі питання, що цікавили журналістів:

- У мене гарний настрій, оскільки ми виграли чемпіонат і безпосередньо потрапили до групового турніру Ліги чемпіонів. Підбиваючи підсумки цього року, можу сказати, що в порівнянні з тим, що було раніше, великий прогрес «Динамо» очевидний. Ми грали в півфіналі Кубка УЄФА, хоча, безумовно, прикро, що не потрапили до фіналу. Ми продовжуємо боротися за Кубок України. Якщо порівнювати «Динамо» з «Шахтарем», донеччани йшли до цього успіху п’ять років, ми ж дійшли до півфіналу під керівництвом Юрія Сьоміна за півтора роки. Тільки що я сказав хлопцям величезне спасибі за успіх, але за ними залишається боржок – перемога в Кубку України.

- Як вам сьогоднішній склад «Динамо»?

- Ви бачили, окрім Юссуфа та Єременка, які пропустили кілька ігор, ми змінили майже всю команду. В першому таймі без наших лідерів було дуже важко. Алієв, Мілевський та Нінкович явно підсилили гру. Невихід до фіналу Кубка УЄФА якраз говорить про те, що в нас коротка лавка запасних. Але не тому, що немає гравців, а через те, що низка футболістів, зокрема – Михалик і Діакате, на жаль, отримали травми. І Кравець, в якого пішла гра й який вивів нашу команду до 1/8 Кубка УЄФА, забивши два блискучих м’ячі «Валенсії», також вибув на тривалий час. Окрім цього, на мій погляд, до кінця не відновилися ані Корреа, ані Гусєв. Говорити про те, що ми неукомплектовані, не можна, але коли підійшли до півфінальних матчів Кубка УЄФА, команда була явно ослаблена. А граючи з таким суперником, як донецький «Шахтар», у якого на лавці запасних сидять виконавці, здатні підсилити гру, результат вийшов для нас неприйнятним. Ми ж вимушені грати 11-12-ма футболістами. Тому за абсолютно рівної гри, гадаю, більше пощастило «Шахтарю». Зараз я радий за хлопців, які достроково стали чемпіонами і вперше в історії українського футболу безпосередньо потрапили до Ліги чемпіонів.

- Сьогодні у вас не було відчуття, що чемпіонство доведеться відкласти як мінімум до наступного туру?

- Це футбол, ми могли програти матч і в першому таймі, і в другому. Тоді нам би довелося оформляти чемпіонство у Львові. В будь-якому випадку, я впевнений, що цього року ми б його вже не впустили.

- Як іде ситуація з Єременком і Асатіані? Які в них шанси залишитися в «Динамо»?

- В Єременка вони дуже великі. В мене є можливість викупити його трансферний контракт. Після 13-го травня буде невелика пауза, ми поговоримо з Юрієм Павловичем і ухвалимо необхідні рішення стосовно селекції – кого відпускати, а кого запрошувати, якщо це буде необхідно. Всі побажання головного тренера я, як президент клубу, виконаю. Сьогодні, коли сезон ще не закінчився, говорити про це зарано. Ви знаєте, що вільним агентом став Діого Рінкон. Максим Шацьких також буде шукати собі нову команду.

- Який ваш прогноз на фінал Кубка УЄФА?


- Однозначно, я буду вболівати за донецький «Шахтар». Команда Луческу заслуговує на перемогу, хоча я відразу сказав своєму колезі Ахметову: «Не знаю, хто з нашої пари потрапить до фіналу, але те, що там гратиме «Вердер» – це точно». Це дуже непроста команда, незважаючи на те, що у фіналі вона буде ослаблена. Гадаю, «Шахтар» налаштується і подарує своїм уболівальникам Кубок УЄФА. Я був у Донецьку, і атмосфера на стадіоні мене вразила. Шанувальники «гірників» заслуговують, щоб їхня команда перемогла.

Дивіться фотогалерею матчу

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер