Ігор СУРКІС: «Результат говорить сам за себе»

Ігор СУРКІС: «Результат говорить сам за себе»

- Ігоре Михайловичу, вітаємо вас із вдалим стартом «Динамо» в Лізі Європи. Вам сьогоднішня гра сподобалася?

- Насамперед, я задоволений результатом, а вже тренерам і футболістам оцінювати, чи все вони виконали на футбольному полі. Результат говорить сам за себе. Завоювали три очки, продовжуємо поступово боротися далі.

- Сьогоднішній дебют у Лізі Європи Микити Бурди – це підтвердження правильності обраного курсу, орієнтованого на виховання власних вихованців?

- Якщо ми не будемо довіряти своїм молодим хлопцям, які тренуються в ДЮСШ, потім переходять у дубль, грають за U-19, за другу команду, у нас не буде шансів виростити своїх вихованців.

Тому я вважаю, що в такій грі випустити молодого хлопця – правильне рішення. Так, у нього не все виходило. Так, він нервував, помилявся, але він боровся, як міг на сьогоднішній день. І після таких ігор у нього вже з'явиться велика впевненість у матчах чемпіонату України. Тобто, він уже пограв на серйозному європейському рівні. Через такі ігри він буде набиратися досвіду. Я не бачу в цьому нічого страшного, тому що я пам'ятаю, як ті ж Ващук, Дмитрулін, Косовський, Шевченко, Ребров, ще будучи молодими, виходили на футбольне поле і змушували говорити про себе всю Європу.

Сьогодні було досить багато українських футболістів у складі. Це і для національної збірної добре, і для розвитку всього нашого українського футболу. Але ми сьогодні в такій ситуації, ви ж знаєте, що відбувається в країні – не кожен легіонер поїде до нас. Тому потрібно черпати резерви із власних джерел.

- Сьогоднішня перемога, напевно, присвячується Андрію Гусіну?

- Я думаю, що хлопці присвятили її саме Андрію. Я хотів би висловити, насамперед, глибокі слова вдячності Андрію за все, що він зробив для київського «Динамо». Світла йому пам'ять, вічна йому пам'ять. Співчуття родині, близьким. Це величезна трагедія, ми завтра будемо його проводжати в останню путь. Він дуже багато зробив для київського «Динамо». Коли йдуть такі люди, які пішли цього року, – це величезна трагедія, непоправна втрата. У мене немає слів, я не розумію, як таке відбувається останнім часом, але це життя.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер