Ігор Суркіс: «З оптимізмом дивлюся на зустрічі з ПСЖ»

Ігор Суркіс: «З оптимізмом дивлюся на зустрічі з ПСЖ»

У швейцарському Ньоні, на жеребкуванні 1/4 і 1/2 фіналу Кубка УЄФА, «Динамо» представляв генеральний директор Резо Чохонелідзе. Президент клубу Ігор Суркіс спостерігав за трансляцією зі свого робочого кабінету, в офісі ФК «Динамо». До речі, аналогічно було 19-го грудня, коли в Швейцарії функціонери УЄФА визначали суперників «Динамо» в 1/16 і 1/8 фіналу турніру.

«Нехай це буде на успіх, – зазначив Ігор Михайлович перед початком жеребкування. – Останній рік я не їжджу на виїзні матчі команди в чемпіонаті України. На вчорашній грі теж не був, прирівнявши її до чемпіонату. Ось бачите, ми пройшли далі. Взагалі, після матчу в мене були двоякі відчуття. З одного боку, «Динамо» вийшло до наступного раунду, з іншого – «Металіст», показавши одну з найкращих своїх ігор, був вимушений припинити боротьбу. Впевнений, у харків’ян були хороші шанси успішно виступити і в наступних раундах».

За словами президента клубу, він не хотів, щоб «Динамо» в 1/4 фіналу зустрілося з донецьким «Шахтарем». «Вранці в розмові з Ринатом Ахметовим зійшлися в думці, що на цій стадії нам краще не перетинатися. Не тому, що одна команда боїться іншу. Було б прикро одному з нас зійти з дистанції на цій стадії, та й очок для коефіцієнта України від цього більше не стане».

Розпочалося жеребкування. Коли представник УЄФА дістав з корзини кулю з командою ПСЖ, Ігор Михайлович відзначив: «було б не погано зустрітися, нормальний, робочий жереб». Тому коли буквально через секунду розвернувся папірець з написом «Динамо Київ», президент анітрохи не здивувався. Докладніший коментар Ігор Суркіс дав уже після закінчення жеребкування:

- Не можна сказати, що нам потрібно радіти, чи засмучуватися. ПСЖ є одним з лідерів чемпіонату Франції, відстаючи на кілька очок від «Ліона». В принципі, грає нестабільно. Може як виграти, так і програти. Якщо ми хочемо чогось досягти, маємо поетапно вирішувати задачі. Звичайно, в півфіналі хотілося б зустрітися з «Шахтарем». Тоді одна з українських команд точно вийде до фіналу і ми всі за неї вболіватимемо. Впевнений, наші ігри з ПСЖ будуть дуже цікавими для вболівальників. Сезон триває, сподіваюся, в нас зменшиться кількість травмованих футболістів. Вчора Юссуф вийшов на поле, й відразу стало спокійніше. Гратиме Вукоєвич. Зараз буде важкий період, пов’язаний з іграми національних збірних. Важливо, щоб всі повернулися здоровими, і в той же час у доброму гуморі. Нашій збірній доведеться провести важкий матч в Англії. Ми знаходимося в такому виді спорту: сьогодні радіємо, завтра засмучуємося. Вважаю, ми з «Шахтарем» досягли великих успіхів вже на даний момент. Будемо продовжувати боротися надалі.

- На футбольних полях буде україно-французьке протистояння. Франція – країна, з якою можна грати?

- Боротися можна з будь-яким клубом, це довели «Динамо» і «Шахтар» в груповому етапі Ліги чемпіонів. Тільки збіг обставин не дозволив нам пройти далі в цьому турнірі. Ми ні в чому не поступалися «Арсеналу» і «Порту», в Кубку УЄФА – «Валенсії». З усіма можна грати. Головне, як команда підготовлена в конкретний момент, наскільки вірить у свої сили і показує самовіддачу на футбольному полі. «Динамо» в Кубку УЄФА в двох випадках розпочинало грати вдома. Тепер першу гру проведемо на виїзді. Напевно, стратегія трохи зміниться. Все ж таки, повторна гра вдома дає нам мікро-перевагу. Це вчора показав «Шахтар», та й «Металіст» теж. Вирішувати задачу виходу до наступного раунду краще на своєму полі.

- Що можете сказати про «Парі Сен-Жермен»?

- Команда знаходиться серед лідерів у чемпіонаті Франції, бореться за місце в Лізі чемпіонів. Вчора у важкому поєдинку виграла у «Браги». В ній працює великий тренер Поль Ле Гуен, якого раніше ми хотіли бачити в «Динамо». Це молодий, прогресивний фахівець, який добивався серйозних успіхів із «Ліоном» в чемпіонаті та Лізі чемпіонів. Тим цікавіше буде спостерігати за нашим протистоянням.

- Як оціните шанси «Шахтаря» в іграх з «Олімпік» (Марсель), потенційними суперниками переможця пари «Динамо»/ПСЖ у півфіналі?


- Вважаю ПСЖ та «Олімпік» командами одного рівня. «Олімпік» виграв на виїзді в ПСЖ, а ПСЖ обіграв, у свою чергу, в гостях «Брагу». Французькі команди сповідають приблизно один ігровий стиль, голландський, із трьома нападниками. На нас чекають серйозні та цікаві протистояння. Ми дісталися до такої стадії, що зупинятися не хотілося б.

- «Динамо» доведеться грати на три «фронти»: чемпіонат, Кубок і Кубок УЄФА. Яким чином будуть розставлені пріоритети?

- У нас не має виникнути проблем з перемогою в чемпіонаті. Будемо боротися за Кубок України, тут на «Динамо» чекає важкий матч у Донецьку, який, можливо, стане репетицією перед зустріччю команд в Кубку УЄФА. А зараз я з оптимізмом дивлюся на наше протистояння з ПСЖ. Одужав Юссуф, набирає форму Гусєв, близький до найкращих кондицій Гільєрме. Тому команді під силу виконати завдання, яке поставив головний тренер, – виграти Кубок УЄФА. Але поки ми ставимо завдання пройти ПСЖ.

Дмитро Шаповал, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер