Ігор Суркіс: «Із першим місцем вітати зарано»

Ігор Суркіс: «Із першим місцем вітати зарано»

Після великої перемоги «Динамо» над «Зорею» (6:1) Ігор Суркіс прокоментував гру, сказав свою думку про перемогу «Металіста» над «Шахтарем» та оцінив дебют Дуду.

- Із першим місцем вітати команду поки зарано – це проміжний результат. Добре, що сьогодні перемогли, адже перед цим у нас була важка гра. Сьогодні сім основних футболістів сиділи на лавці запасних, а Шевченко й узагалі не було в заявці. Тому я трохи хвилювався з приводу того, як хлопці будуть взаємодіяти. Але вони молодці – показали хороший футбол, значить, недаремно їдять свій хліб. У хорошій формі Корреа, це я казав після гри з «Бешикташем». Сподіваюся, так само ми будемо продовжувати й надалі. Складний цикл лише розпочався – попереду матчі з «Шахтарем», «Таврією», «Бешикташем» та «Металістом». Лише після їхнього завершення можна буде робити якісь висновки.

- «Металіст» на «Донбас Арені» обіграв «Шахтар». Чого чекати від матчу «Динамо» з харків’янами на виїзді?

- «Металіст» зараз у дуже хорошому стані, на мій погляд, команда Маркевича показує блискучий футбол. Але оцінюючи сьогоднішню гру, вважаю, «Шахтар» не мав програвати. Гірники останні 25 хвилин повністю володіли перевагою. Позначився важкий графік та матчі Ліги чемпіонів. «Металіст» також виступав у Лізі Європи, але в них матч був трохи легший. Якщо навіть порівнювати наш матч із «Бешикташем» та гру харків’ян із «Мальме», це дві різні за класом команди. У команді Маркевича хороші футболісти, тим цікавішою буде наша гра. У чемпіонаті закручується інтрига, значить, прохідних ігор не буде, інтерес збережеться до останнього туру.

- Сьогодні Дуду забив свій дебютний гол за «Динамо». Як оціните його гру?

- Йому лише 18 років. Молодець, показує, що вміє грати у футбол. У серйозніших матчах йому можна виходити на поле на 10-15 хвилин, щоб поступово відчути впевненість. Він був в обоймі основних футболістів, але свій перший матч зіграв лише сьогодні. Вважаю, його дебют вдався.

- Як привітали Андрія Ярмоленко?

- Привітали його в роздягальні. Попередили, що за його здоров’я вип’ємо ми, а він нехай їде додому.

- Чи буде у команди вихідний у понеділок?

- Ні, команда о 10 ранку збереться на базі та проведе відновлювальні заходи. Хлопцям пощастило, що вони перемогли з великим рахунком. Тому їх відпустили по домівках. Хоча я сказав, що забрав би їх на базу – так у них краще виходить грати.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер