Ігор Суркіс: «Найголовніше - здоров'я людей»

Ігор Суркіс: «Найголовніше - здоров'я людей»

- Правильно, що чемпіонат призупинився, адже найголовніше - це здоров'я людей. Не тільки у футболі, а всіх людей навколо нас. Ми ж бачимо, що відбувається в Італії. Тому зараз потрібно думати не про футбол, а про те, аби вірус пройшов із меншими втратами.

Ігри без глядачів - це не футбол. Краще перечекати, а не ганятися за турнірними таблицями - це сьогодні не найважливіше, повірте мені. Сьогодні на кону стоять людські життя, це найважливіше.

Я не кажу, що мені вигідно, а що ні. Другий етап ми не повинні були починати за тієї ситуації, яка склалася в усьому світі, і з огляду на те, що були припинені майже всі національні чемпіонати. Тим більше, що ще перед початком матчів туру було відомо, що ми зіграємо без глядачів. І коли ми грали кубковий матч, усі вже знали, що це була остання гра з глядачами. 23-й тур не потрібно було починати, а зупинити чемпіонат після першого етапу, поки не почалися матчі у шістках, і вже від цього "танцювати". А так у нас вийшло ні те, ні інше - другий етап почали, але не закінчили. Така моя позиція. Тепер будемо радитися і вирішувати, що робити. У нас є з ким радитися, є УЄФА, ФІФА. Будемо дивитися, які наслідки будуть в інших чемпіонатах. Звісно, не хотілося би думати, що чемпіонат не поновиться.

Що стосується футболістів, у них є контракти. Футболісти ж не винні, що сталася така ситуація. Тому я вважаю, що контракти повинні виконуватися. Ми ж поки на карантині на короткий період часу. Якщо чемпіонат не буде дограний, тоді можна буде дивитися, як будуть діяти інші клуби. Ми це питання не розглядали і ні з ким із футболістів не намагалися це питання піднімати. Ми обговорювали тільки те, як футболісти будуть зберігати свої фізичні кондиції, щоб, якщо чемпіонат відновиться, скажімо, наприкінці квітня, не довелося вигадувати, як проводити нові збори. Щоб після відновлення глядачі дивилися цікавий футбол, а не те, як під час матчів відбувається тренувальний процес.

Зараз я закликаю гравців дотримуватися карантину, залишатися вдома і не розносити вірус між своїми близькими та друзями. Наразі жодна людина не розуміє, чи є у неї цей вірус. Моєму батькові багато років, і я не хотів би принести додому вірус, тому теж намагаюся працювати вдома. Потрібно, щоб якомога менше людей виходили на вулицю, так кількість заражених може бути значно меншою. Будь-які епідемії як приходять, так і минають, але бажано, щоб наша країна зазнала якомога менше втрат.

«Динамо» буде допомагати. Ми ніколи голосно не афішуємо свою допомогу, але ви про це дізнаєтеся. Усім допомогти не можемо, але, у всякому разі, дуже багатьом ми допоможемо.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер