Ігор Суркіс: «Шовковський запевнив, що за позицію голкіпера можна не хвилюватися»

Ігор Суркіс: «Шовковський запевнив, що за позицію голкіпера можна не хвилюватися»

- Лише Олег Блохін вирішує, чи є Олександр Шовковський голкіпером номер один у збірній. На даний момент, судячи з гри, я вважаю його таким. Складно сказати, що буде за місяць. Я бажаю йому швидкого одужання й продовження кар’єри. Наскільки я знаю, він не збирається завершувати її після Євро-2012. Я знаю це напевно, адже у Шовковського є чинний контракт із «Динамо». Тому я сподіваюся, що він повернеться якомога швидше. У двох матчах чемпіонату, які лишилося зіграти, він би нам дуже знадобився. Але весь час поряд із ним тренувався талановитий Максим Коваль, а також Артем Кичак та інші молоді голкіпери, які зможуть стати належною заміною для Олександра.

Шкода, що це сталося наприкінці чемпіонату України й перед початком чемпіонату Європи. Олександр дуже хотів зіграти на ньому. Всі ми пам’ятаємо його неймовірну гру на чемпіонаті світу 2006-го року, коли він вивів збірну до чвертьфіналу. Тому, я вважаю, що це величезна втрата. Але я також сподіваюся, що голкіпер знайде в собі мужність та сили впоратися з цим, а процедури, які він зробив у Німеччині, допоможуть йому.

- Чим займатиметься Шовковський найближчим часом?

- У четвер він повернувся до Києва. Тепер Саша буде проходити курс реабілітації. Лікування призначив лікар, котрий уже робив йому операцію на передпліччі. Він сказав, якщо протягом 7-10 днів настане значне покращення, операція не знадобиться й наш голкіпер зможе спокійно готуватися до Євро. Якщо не настане, то потрібно буде негайно робити операцію, щоб не втрачати дорогоцінні дні.

- Якщо Шовковському стане краще, чи не знадобиться йому операція після Євро?

- Як мені пояснив Саша після консультації, швидше за все, на певному етапі йому все ж не вдасться уникнути операції. Сподіваємося, що це станеться якомога пізніше. Операція – радикальний захід. Шовковський багато всього пережив, і я би не хотів, аби до нього застосували хірургічне втручання, адже це пов’язано з певним ризиком. Нам лишається лише чекати і сподіватися на краще.

- Напевно, саме Максим Коваль буде захищати пост номер один у двох останніх матчах чемпіонату…

- Гадаю, що тиск не вплине на нього, адже йому вже доводилося захищати ворота «Динамо». Максим уже не той хлопчик, яким він був, коли прийшов до нашої команди. Він пройшов увесь тренувальний процес і завжди відчував у собі сили замінити Сашу. Коли я розмовляв із Шовковським у себе в кабінеті, він сказав, що за позицію голкіпера можна не хвилюватися. Коваль у змозі достойно провести два матчі, що лишилися. Про це каже і тренер голкіперів Михайло Михайлов. Безумовно, у футболі може статися все, що завгодно, але я гадаю, що в потрібний момент він врятує команду.

- Чи немає загрози того, що за ініціативою «Шахтаря» КДК ФФУ може дискваліфікувати Алієва?

- Я не думаю про це. Якщо дискваліфікують, він відбуде покарання. Якщо ні – буде грати надалі. У команді ж не 11 футболістів.

- Чи можна сказати, що поєдинок у Луганську проти «Зорі» буде найскладнішим із чотирьох матчів, які лишалися після гри з «Шахтарем»?

- Кожен із них складний. Наприклад, у матчі проти «Волині» протягом перших 25-ти хвилин ніщо не віщувало загрози. Якщо б Алієв реалізував пенальті, то, можливо, все відбувалося б по-іншому, але це футбол, він непередбачуваний.

На команду здійснюється певний тиск, до неї прикуто багато уваги. За такої ситуації колектив стає міцнішим. Хочеться сподіватися, що проти наших головних суперників у матчах, які лишилися, їхні опоненти будуть грати так, як вони грають проти «Динамо».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер