Ігор СУРКІС: «Сьогодні ми говоримо про те, щоб пройти «Фіорентину»

Ігор СУРКІС: «Сьогодні ми говоримо про те, щоб пройти «Фіорентину»

- Як сприйняли жеребкування 1/4 фіналу ЛЄ?

- Якщо пройдемо «Фіорентину» – шикарний жереб. Ні – найгірший, який міг дістатися. Наш суперник – симбіоз сильних гравців та хорошого тренера. Але нехай «Фіорентина» нас побоюється, а не ми її. Свого часу ми двічі вигравали Кубок Кубків, брали Суперкубок УЄФА, грали в 1/2 фіналу ЛЧ, що не вдавалося жодному з українських клубів. Серед восьми команд, які продовжують виступи в Лізі Європи, випадкових немає. Всі вони можуть виграти турнір, включаючи нас та «Дніпро». Мотивація, виконання установки та гра серцем – із цим можна замахнутися на багато чого. Але я би не казав про трофей. Сьогодні ми говоримо про те, щоб пройти «Фіорентину».

- Про що розмовляли з Петром Порошенком під час матчу-відповіді з «Евертоном» (5:2)?

- Я його вперше побачив на футболі. І сказав йому, що він має завжди приходити на матчі «Динамо», тому що він приносить удачу, що визнали й наші вболівальники, які зазвичай скептично ставляться до приходу перших осіб на стадіон.

- Але УЄФА знову відкрив справу стосовно «Динамо». FARE побачила на НСК заборонену символіку ультраправого спрямування...

- Думаю, знову буде накладено штраф. Що ми можемо зробити? Як зазначено в рапорті делегата матчу, все пройшло без ексцесів, без бійок. Але трійка-четвірка негідників вивісила заборонений банер. Купка покидьків може позбавити тисячі людей радості відвідування матчів. Я не заздрю цим негідникам. Якщо ми їх ідентифікуємо, навіть не уявляю, що з ними можуть зробити наші фани.

- Варто розуміти, матч із «Фіорентиною» пройде з глядачами?

- Сподіваюся, в УЄФА оцінять й позитивні моменти та приймуть рішення, яке дозволить уболівальникам бути на трибунах. Матч із «Евертоном» установив рекорд відвідуваності ЛЄ (67 553 глядача), який у грі з «Фіорентиною» можемо й перевершити.

* фото А.Лукацький

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер