Ігор Суркіс: «Стартом чемпіонату України я задоволений»

Ігор Суркіс: «Стартом чемпіонату України я задоволений»

- Чи можна судити про якість гри по одному матчу?

- Чемпіонат складається з 26 матчів, плюс у нас є Кубок України і єврокубки. Виграли сьогодні, молодці. З урахуванням кількості травмованих футболістів, вважаю, що результат упевнений, хороший. Не все виходило. Є ще й брак, виконавча майстерність. Тільки Супряга мав три 100% моменти, повинен був забити. В принципі стартом чемпіонату я задоволений. Ті три тижні, що Містер провів у команді, помітні неозброєним оком. Підкреслюю, сім чоловік стартового складу сьогодні не грали, а награвалась останні п'ять-сім днів ця команда. Я вважаю, що у нас є перспектива з оптимізмом дивитися в майбутнє.

- Вражає третій гол «Динамо». Те, як Супряга забив, - це була класична багатоходова комбінація. Чи очікуєте ви, що і інші гравці, які повернулися з оренди, проявлять себе?

- Я сподіваюся, що всі будуть додавати, усі зрозуміють модель і структуру гри Луческу, а вона буде побудована так, що у нас буде менше валідольних матчів.

- Що нового привніс Луческу в гру команди? Що змінилося зараз?

- По-перше, контроль м'яча, по-друге - агресія, і я бачу у хлопців величезне бажання перемагати. Це найголовніше, а також відповідальність за результат. І у Луческу критерій - перемагати на футбольному полі. У Лобановського було так - навіть за поганої гри, якщо є результат, то результат залишається на табло. А сьогодні була хороша гра. Перший матч завжди бентежний, і тренери переживають, особливо за результат першого поєдинку. За результатом він сьогодні вдався, а щодо помилок, які були, а вони були, Містер зробить певні зауваження на теоретичних заняттях і в тренувальному процесі. Гадаю, з кожним матчем команда буде додавати і радувати нас хорошою грою.

- Повернувся Артем Кравець. Чи означає це, що конкуренція в лінії атаки буде збільшуватися?

- Артем - динамівець. Коли я йому запропонував повернутися, природно, за згодою тренерського штабу, він радісно це сприйняв. Хто буде сильніший, той буде грати. Конкуренція ніколи не заважає. Тим паче у нас незрозуміло, коли Вербич, Шепелєв, Миколенко відновляться. Немає ні Бурди, ні Попова. Гадаю, нашій збірній усі вони теж не допоможуть. Сподіваюся, що до наступного туру, 12-го числа, вони будуть готові.

- Сьогодні Клейтон да Сілва був на стадіоні. Що можете сказати щодо цього?

- Це бажання тренерського штабу запросити його на перегляд. Він вільний агент і пройде певні тестування. Медогляд, наскільки я знаю, він уже пройшов. Попрацює з Містером у тренувальному процесі, і головний тренер буде вирішувати, чи залишати його.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер