Ігор Суркіс: «Так грати на міжнародному рівні не можна»

Ігор Суркіс: «Так грати на міжнародному рівні не можна»

Президент «Динамо» Ігор Суркіс прокоментував гру команди, вчинок Хачеріді та підбив підсумки першої частини сезону:

- Напевно, не вистачило витримки, не потрібно було повідомляти команді, що «Сток Сіті» веде в Стамбулі. Я дивився цю гру, було зрозуміло, що у турків величезна перевага. Нам же потрібно було перемагати. Але в нас є люди, які підводять команду в найбільш відповідальний момент. Алмейда впустив гравця, це таке... А Хачеріді не потрібно було втручатися в ту боротьбу. Я сказав йому, що, безперечно, оштрафую за цей епізод. Необхідно було вигравати хоча б для рейтингу, щоб заробити очки. Молодці, що хоч удев’ятьох билися та зрівняли рахунок. Що ще сказати, безперечно, єврокубкову осінь провалено, оцінка незадовільна. Так грати на міжнародному рівні не можна.

- Хачеріді входить до списку гравців, з якими будете прощатися під час зимової перерви?

- Я поки не знаю, з ким ми будемо прощатися. Давайте за гарячими слідами не будемо прощатися ані з Хачеріді, ані з кимось іншим. Потрібно заспокоїтися. Було видно, що всі вийшли збудженими на цей матч. У першому таймі повели 2:0, потрібно було ще забивати. Відпочинемо, підсилимося, потім і подивимося, кого відпускати.

- Тобто, новачки будуть?

- Звичайно!

- Дев’ять футболістів «Динамо» грали на рівних проти одинадцяти футболістів «Маккабі», а в Ізраїлі так не виходило при 11 на 11...

- Ми би все одно не пройшли, але справа не в цьому. Є ж честь клубу! Очевидно, Хачеріді не розуміє, в якій команді грає. Гадаю, якщо зібрати всі штрафи, які він заплатив, за ці гроші можна було б купити хорошого центрального захисника. Я не розумію, чи є у нього взагалі голова на плечах? Ми же так із ним розмовляли, стільки пояснювали... Тільки що з ним розмовляв капітан команди Шовковський. Таке враження, що розмовляєш зі стінкою.

- Голова, начебто, є, й зачіска модна...

- А крім зачіски в голові нічого немає. Не можу зрозуміти! І гравець він, начебто, непоганий, коли збирається, грає. У моменті з Алієвим, коли суддя збирається дати червону картку супернику, він біжить, розбирається і дають червону картку вже нам. Команда залишається вдев’ятьох, це незрозуміло...

- Що ви ще сказали хлопцям у роздягальні?

- Привітав їх із прийдешнім Новим роком, також вітаю зі святами всіх уболівальників. Спасибі їм за підтримку. Побажав гравцям відпочити, перш за все, психологічно. 10 січня команда збирається. Будемо готуватися далі.

- Тепер «Динамо» в рівних умовах із «Шахтарем»?

- Повірте, ми цього не хотіли.

- На ваш погляд, чи заслужила команда на відпочинок?

- Ми ж не можемо залишити команду без відпустки.

- Чи компенсує перше місце в чемпіонаті невдачу в єврокубках?

- Воно не компенсує те, що окрім як ганьбою я би не назвав. Чемпіонат та єврокубки – два абсолютно різних турніри. За нинішньою Лігою Європи піде Ліга чемпіонів, на цьому рівні ми маємо грати абсолютно по-іншому.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер