Ігор Суркіс: «Такий захист подолати важко»

Ігор Суркіс: «Такий захист подолати важко»

Після матчу «Динамо» – «Сток Сіті» (1:1) президент київського клубу Ігор Суркіс докладно прокоментував гру та поділився своєю думкою про суперника:

- Напруга тривала до останньої хвилини. Попереду команда діяла активно, особливо після перерви. Добре вийшов на заміну Алієв. Вважаю, зі «Сток Сіті» зіграли гідно. Обіграти їх важко. В англійській Прем’єр-лізі цього не змогли зробити навіть «Челсі» з «Ліверпулем». Коли вісім чи дев’ять людей стоять позаду, такий насичений захист подолати дуже важко. Плюс, мала місце невдача – Алієв поцілив у поперечину, Ярмоленко та Мілевський у першому таймі могли відзначитися. У таких іграх завжди є три-чотири моменти, які потрібно реалізовувати.

У суперника був лише один момент, і вони його використали – у цьому проявляється клас команди. У «Ліверпуля» у грі з ними також були два моменти, як і в «Челсі». Вони не забили, і за це поплатилися. У нас же таких моментів було п’ять-шість. Загалом, усе нормально. За самовіддачу та характер я сказав команді «спасибі». Якби ми не вирвали нічию, настрій був би пригнічуючим, а в нас попереду важливі матчі в чемпіонаті України. Тепер хлопці їдуть на базу відновлюватися, в нас залишається менше двох діб до гри з «Чорноморцем».

- Чи здивував чим-небудь «Сток Сіті»?

- Нічим. Вісім-дев’ять людей стоять позаду та грають на контратаках, в якій одного разу «впіймали» нас. Там помилилися і Попов, і Юссуф. По наших же воротах ударів майже не було – Шовковський зайшов до роздягальні в абсолютно сухій футболці, начебто й на полі не був.

- Чи зміг суперник нав’язати динамівцям силовий футбол?

- Вважаю, ми витримали боротьбу й не поступилися в ній. Мали місце жорсткі єдиноборства, обидві команди отримали достатньо багато жовтих карток. Дуже важко грати з такими суперниками. Враховуйте рівень команд, із якими їм доводиться грати в своєму чемпіонаті, і нам. Звичайно, непросто перебудовуватися – такі команди й самі не грають, й іншим не дають. Повторюся, ми грали гідно. Результат не найсприятливіший, але ми маємо його прийняти.

- Чому, на ваш погляд, так швидко сталася зворотна заміна Аруни?

- Це краще запитати у тренера. Ймовірно, в Юрія Павловича були до нього ігрові претензії. Чи просто хотів підсилити атаку. Не варто було отримувати жовту картку Гармашу, тоді він би міг залишитися на полі, а так існувала вірогідність залишитися вдесятьох. Молодь потрібно постійно виховувати, тому що хлопці не розуміють, де грають. Якщо в чемпіонаті України щось можуть пробачити, то в єврокубках таке не проходить. Хоча, Гармаша й у чемпіонаті вже не вибачали.

- Що ви казали футболістам у роздягальні після матчу?


- Хлопці задоволені, що «вирвали» нічию. Програвати команді, яка завдала лише два удари по наших воротах, прикро. Але вони виявили характер й боролися до останньої хвилини. На відміну від двохматчевих протистоянь, у груповому етапі поразка від нічиєї значно відрізняється. Вукоєвич опинився там, де, вірогідно, не мав бути. За це йому спасибі. Це футбол, ми маємо прийняти цей результат. Попереду ще багато матчів, це очко може виявитися вирішальним

- Чи можна назвати фаворита нашої групи?

- Хоча «Бешикташ» виграв у «Маккабі», це ні про що не говорить. Попереду ще дуже довгий шлях

- Яке завдання стоїть перед «Динамо» в Лізі Європи?

- Вийти з групи, а далі буде видно.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер