Ігор Суркіс: «Крапки над «і» розставимо в кінці сезону»

Ігор Суркіс: «Крапки над «і» розставимо в кінці сезону»

Після закінчення півфінального матчу-відповіді Кубка України «Динамо» - «Металіст» президент киян Ігор Суркіс відповів на запитання журналістів.

- Кубковий матч проти «Меаліста» команда виграла на третій день після поєдинку з «Дніпром». Тому головне було не показувати красиву гру, а вийти до фіналу. Я розумів, що там ми будемо грати із донецьким «Шахтарем», хоча по ходу матчу він програвав 2:0. Паралельно дивився цей поєдинок. «Таврія» створила достатньо моментів, щоб вести і з великим рахунком.

Повторюсь, я думаю, що найголовніше – вийти до фіналу і достойно там виступити. Із ким грати – не принципово. Ми виконуємо своє завдання, «Шахтар» - своє. Як би там не було, у фіналі потрібно грати на перемогу. Це в деякій мірі лотерея.

- Склалось враження, що «Динамо» почало діяти більш впевнено після першого пропущеного голу. Він мобілізував команду?
- Це футбол. Нам забили гол, зрозуміло, «Динамо» потрібно було відіграватись. Команда пішла вперед, тому і почала грати більш впевнено.

- Котрий відрізок матчу, на ваш погляд, був найважчим?
- Напевно, коли рахунок став 2:2.

- Не могли б ви, як президент клубу, розставити всі крапки над «і» стосовно переговорів із Ерікссоном та його можливого приходу на посаду головного тренера «Динамо»?
- Усі точки над «і» розставимо наприкінці сезону. Більше я вам нічого не можу сказати.

- Зараз із кимсь ведуться переговори?
- Я ні з ким переговори не веду. Головним тренером «Динамо» сьогодні є Дем'яненко.

- Якби у «Динамо» в майбутньому був зарубіжний тренер рівня Ерікссона…
- Було б дуже добре.

- Поразки «Шахтаря» в чемпіонаті України вас не засмутили? Напевно, хотілось вирішити долю чемпіонства в очній зустрічі?
- Ви ж розумієте, це футбол. Ми також втратили очки на рівному місці. Спочатку обіграли в Києві «Шахтаря», а потім поїхали до Львова, де втратили два очки, внічию зіграли із «Ворсклою» в Полтаві, не зовсім хорошу гру продемонстрували і сьогодні. Це футбол, потрібно розбиратись у стані гравців, розуміти, що у нас велика кількість травмованих. Сьогодні тренер надав можливість відіграти усю гру Діого Ринкону, щоб він набирав кондиції. Адже це по суті перша його гра за останні чотири з половиною місяці. Чого ми від нього хочемо? Щоб він бігав по полю 90 хвилин та знаходився в хороших кондиціях? Це неможливо. Він набиратиме форму від матчу до матчу. Дай Бог, зіграє три наступні поєдинки та до фіналу підійде у хорошому стані. Тому що «Динамо» із Карлосом Корреа і Діого Рінконом та без них – дві абсолютно різні команди.

- Скажіть, команда може втратити очки в останніх матчах?
- Думаю, це може зробити як «Динамо», так і «Шахтар».

- Як ви вважаєте, чим відрізняється «Динамо» осіннього та весняного зразка?
- Мені важко судити, оскільки восени ми грали в єврокубках та знеславились там. А зараз виступаємо в чемпіонаті країни, де всі команди змагаються із київським «Динамо» з подвоєною енергією.


Світлана Полякова, спеціально для www.fcdynamo.kiev.ua.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер