Ігор Суркіс: «У «Динамо» є не тільки минуле, але і майбутнє»

Ігор Суркіс: «У «Динамо» є не тільки минуле, але і майбутнє»

У Дніпропетровську сталася довгоочікувана не тільки для міста, але і для всієї країни подія – відкрився новий стадіон. На урочистій церемонії було присутньо дуже багато поважних гостей. Серед них був і президент «Динамо» Ігор Суркіс. Перед початком заходу Ігор Михайлович відповів на питання кореспондента офіційного клубного сайту.

- Ця подія важлива не тільки для команди «Дніпро», але й для всієї України. Цим ми демонструємо УЄФА, що зроблені конкретні кроки до проведення в нашій країні Євро-2012. Стадіон «Дніпро» відповідає всім необхідним нормам. Звичайно, не без того, що десь щось потрібне буде «подмарафетити». Але, в цілому, перший стадіон у нас вже є. Незабаром буде готова й арена в Донецьку. Також я не сумніваюся в тому, що будуть побудовані футбольні стадіони в Харкові, Києві та Одесі. Впевнений, що й у Львові вся інфраструктура також буде готова. Якби до цього додати ще дороги, аеропорти та готелі, ми б провели Євро-2012 на гідному рівні.

Вітаю команду «Дніпро» з таким чудовим стадіоном, який тепер змушуватиме команду демонструвати абсолютно іншу гру для вболівальників та керівництва клубу. Гадаю, всі розуміють, що тут закладаються нові традиції та починається абсолютно нова сторінка в історії команди «Дніпро» (Дніпропетровськ), яка і так славиться своїми досягненнями. Клуб двічі ставав чемпіоном СРСР, це команда з великим потенціалом, і я гадаю, що на цьому стадіоні ми бачитимемо блискучі безкомпромісні поєдинки.

- А як ідуть справи з будівництвом стадіону в Києві?

- Ми, на жаль, знаходимося в цейтноті по відношенню до стадіону «Динамо». Зараз на реконструкцію закритий НСК «Олімпійський», тому в разі реконструкції нашої арени нам ніде буде грати. А про будівництво нового стадіону я справді неодноразово заявляв. Необхідно, щоб влада Києва обернулася обличчям до «Динамо» та «Арсеналу», точно так, як і влада Дніпропетровська або Донецька повертається обличчям до своїх команд, розуміючи, що стадіон буде довгі роки служити людям, і на ньому можна буде проводити не тільки футбольні матчі, але й інші заходи. А коли закінчиться будівництво «Олімпійського», який ми зможемо орендувати і грати на його полі, тоді вже можна буде говорити про реконструкцію нашого стадіону.

- В рамках церемонії відкриття стадіону «Дніпро» відбудеться матч між ветеранами «Дніпра» і «Динамо». Наскільки, на ваш погляд, важливі подібні зустрічі?

- Дуже важлива аура, яка пануватиме навколо команд. Хлопці багато років грали разом, у тому числі і в збірній Радянського Союзу. Тут, напевно, вже немає футболістів, які б виступали за національну команду України. Це люди, які досягли великих успіхів у футболі, наприклад, той же Михайличенко, Протасов, Литовченко. Ці та багато інших футболістів належать до тієї плеяди гравців, якими ми пишалися, незалежно від того, за які клуби вони колись виступали. Вони робили велику справу, тому й досягали великих перемог. Цього ж я бажаю і нашим нинішнім футболістам, щоб вони досягли таких же висот, у тому числі і в європейських кубках, адже багато хто з ветеранів, які вийдуть на поле, ставали срібними призерами чемпіонату Європи 1988 року. Гадаю, поєдинок буде цікавим. У таких матчах завжди перемагає дружба. Важливе не суперництво на футбольному полі, а те, що люди зустрічаються, обмінюються досвідом, інформацією. Можливо, сьогодні не вийде захоплюючого видовища в плані швидкостей, але,
впевнений, ностальгією проймуться багато людей.

- Вчора відбулися матчі 1/16 фіналу Кубка України. «Динамо» завдяки молодим футболістам без проблем впоралося з «Олкомом». Два м'ячі на рахунку Ярмоленка, один забив Кравець. Ви задоволені грою молодих динамівців?


- Вчорашній матч продемонстрував, що в київського «Динамо» є не тільки минуле – яке було і хорошим, і поганим, як і в будь-якій команді, – але і майбутнє. Наприклад, «Мілан» зазнає вже другої поразки на старті чемпіонату (команда, в якій виступає Андрій Шевченко, програла далеко не найсильнішій команді серії «А», «Дженоа», з рахунком 0:2). Це доводить, що в будь-якого клубу бувають як хороші, так і погані часи, як і в кожної людини. В «Динамо» є традиції, у нього є сьогодення і, як показала вчорашня гра молоді, буде і майбутнє. Хлопці виглядали дуже добре, гадаю, їм і далі потрібно прогресувати, тоді незабаром вони потраплять до основного складу.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер