Ігор Суркіс: «У цих хлопців є перспектива»

Ігор Суркіс: «У цих хлопців є перспектива»

Президент «Динамо» вважає, що багато дублерів, які відіграли в матчі за Суперкубок, мають усі шанси пробитись до основного складу.


«За кілька днів до Суперкубку до мене підійшли гравці основи і сказали, що готові грати в Одесі. Але ми вирішили дотриматись слова і все ж дати шанс молоді проявити себе. І, чесно кажучи, після такої гри у виконанні «дублерів» багатьом основним футболістам доведеться призадуматись про своє місце у складі. От зараз буде цікаво, як 15 числа зіграють із «Шахтарем» ті, хто зараз називається «основою» «Динамо»…

Особливі слова подяки хотілося б сказати на адресу Алієва. Він був лідером на полі і в тренувальному процесі. Коли дізнався, що не потрапляє на збори з «основою» в Австрії, ні слова обурення не сказав. І сьогодні він довів, що «Динамо» для нього не порожній звук.

Також хотілося б подякувати гравцям основи Михалику, Гавранчичу, Маковичу. Багато інших теж просились грати, але, повторюсь, ми вирішили дати шанс молоді.

Якщо із сьогоднішньої молоді в майбутній «основі» гратиме більшість, то я готовий витримати паузу та зачекати. Можна не виграти цей чемпіонат, але потрібно їм довіряти. Якщо вони не відчуватимуть довіри з нашої сторони, то ніякої якісної гри вони не покажуть. Той же Лисенко… Він мене настільки сьогодні вразив, що це стало для мене справжнім відкриттям. Я тепер буду особливо слідкувати за цим гравцем.

Сьогодні на полі побачив справжній колектив. Після матчу зайшов до роздягальні, подякував хлопцям та попросив продовжувати в такому ж дусі. Якщо і надалі будуть показувати таку ж гру, то незабаром гратимуть в основному складі.

Футболісти розуміли, що їм довірили захищати честь «Динамо» (Київ). І в рік 80-річчя клубу ці молоді хлопці, переважно вихованці нашої дитячо-юнацької школи, хотіли довести, що нічим не гірше за своїх дорослих партнерів. І вони е довели. Цій перемозі я навіть більше радію ніж завоюванню Кубку України. Тому що я бачу перспективу в цих хлопцях. Неможливо працювати, якщо не бачиш перспективи, я лише думаєш – «одного потрібно купити в Франції, іншого – в Бразилії»…

Селекціонери можуть прогадати, тому що слідкувати довго за футболістом неможливо. Зрозумійте, до нас футболісти приходять, відверто кажучи, не найкращої якості. Але ми хочемо грати на рівних у Лізі чемпіонів із «Реалом», «Манчестером», «Баварією». У 1999 році ми піднятими планку до півфіналу Ліги чемпіонів. І тепер хочеться показати результати не гірше. Футболісти ж того рівня, до якого ми прагнемо, поки що не хочуть переходити у чемпіонат України. Тому ми робимо ставку на перспективних футболістів. Для прикладу – Юссуф. Я взяв його, коли хлопцю було 17,5 років. Зараз же тренери говорять, що не уявляють собі середню лінію без Юссуфа.

Якщо хтось думає, що я жартую, коли кажу, що дам шанс молоді, вони помиляються. Я недарма стільки часу пропрацював із Лобановським – він поступово збирав команду. Зараз ми думаємо взяти той же курс».

P.S. По завершенні матчу Ігор Суркіс подарував медаль володаря Суперкубку України 2006/07 уболівальникам. Це стало доброю традицією! Нагадаємо, що в динамівському фан-клубі перебуває також золота медаль чемпіона України від президента «Динамо»

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер